Aproape 1.400 de elevi timișeni din promoția curentă nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat

Presiunea mediilor mari face victime în rândul elevilor de gimnaziu. Un elev s-a aruncat de la etaj în timpul pauzei, după ce a luat 4 la biologie

Din cei 4.904 de elevi din clasele a XII-a și a XIII-a înscriși în unitățile de învățământ din Timiș, 1.359 nu se vor prezenta la examenul de Bacalaureat din prima sesiune programată în intervalul 28 iunie – 1 iulie, din motive care țin de alegerea personală a fiecăruia.

Interesul scăzut pentru susținerea acestui examen a fost semnalat îndeosebi în rândul elevilor din clasele a XIII-a de la seral și cu frecvență redusă (FR).

Din cei 824 de elevi timișeni înscriși în clasa a XIII-a seral, doar 8 și-au exprimat dorința de a participa la examen, iar din cei 122 de elevi din clasele a XIII-a cu frecvență redusă, 22. Din promoțiile anterioare, s-au înscris 658 de elevi de clasa a XII-a, 30 de la seral și 28 de la FR.

Pe de altă parte, 15 din totalul elevilor participanți ai promoției curente provin de la Liceul Teoretic Special ”Iris” din Timișoara. Ei vor avea de rezolvat aceleași subiecte de examen, dar vor susține probele în clase separate, cu supraveghetori, iar în funcție de gravitatea deficienței vor primi textele transcrise în alfabetul Braille sau vor putea solicita să li se citească subiectele.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns