Apel al primarului Dominic Fritz la solidaritate în fața pandemiei: În momentele grele timișorenii se mobilizează pentru a ajuta

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, face un apel la firmele, organizațiile neguvernamentale și la cetățeni să se alăture efortului de a lupta împotriva efectelor pandemiei de coronavirus.

Edilul se arată convins că timișorenii se pot mobiliza pentru a trece orașul cu bine prin criza provocată de pandemie.

“În momentele grele timișorenii arată că sunt o comunitate care se mobilizează pentru a ajuta. Mulțumesc companiei DM pentru cele 5 ventilatoare donate spitalului Victor Babeș, în valoare de 75 000 de euro. Vor salva viețile unora dintre noi”, precizează Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei anunță că a fost creată Platforma de colaborare timișoreană anti Covid-19, prin care se pune pe picioare un mecanism de corelare a ofertei și nevoilor de ajutor.

Mai exact primăria centralizează pe pagina https://covid19.primariatm.ro/ajutor ofertele de ajutor și le direcționează spre ONG-urile din platform amintită.

Prima misiune o reprezintă Proiectul Oxigen pentru care au venit primele propuneri de donații de la Aquatim (130 000 de lei) și de la Visma (29 000 de lei).

“Avem nevoie de cât mai multe pulsoximetre și concentratoare de oxigen pe care să le oferim, sub formă de împrumut, pacienților cu Covid-19 care au nevoie de oxigenoterapie și sunt tratați la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. Un pulsoximetru costă 50 de euro, iar un concentrator de oxigen 500 de euro”, precizează primarul Timișoarei.

CITEȘTE ȘI: Alexandru Rafila: Eu vă spun sigur că vaccinul anti-COVID nu va fi obligatoriu. OMS a făcut sondaje inclusiv în România

Edilul precizează că donațiile se vor strânge prin Fundația Comunitară Timișoara, care dovedit o gestionare transparentă în primul val al pandemiei.

Donațiile se pot face la adresa: https://www.timotion.ro/proiecte-2020/solidari-in-fata-covid-19/ sau direct în contul Fundației Comunitare Timișoara: Denumire: Fundația Comunitară Timișoara, Adresa: Com. Giroc, str. Timiș, nr. 76E, CIF: 36327306, IBAN: RO28RNCB0255151022940001, Banca: BCR, filiala Piața 700.

ONG-urile care au răspuns deja apelului sunt Alergotura, AnticovidTM, BanatIT, Centrul Cultural Plai, CivicTM, Civicultura, Code for Romania, Fundația Județeană pentru Tineret, Fundația Comunitară Timișoara , RescueTM, Școala Mamei Junior, VentilaTM.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Apel al primarului Dominic Fritz la solidaritate în fața pandemiei: În momentele grele timișorenii se mobilizează pentru a ajuta

  1. Țara are și guvern și parlament și fonduri disponibile pentru investiții medicale. Nu cred că este obligația cetățeanului să compenseze nepriceperea, indolența și actele infracționale ale celor mai sus amintiți prin donații în bunuri materiale sau bani.
    Dacă sunteți cinstiți și pricepuți domnilor guvernanți și parlamentari vă Invit să prezentați un raport detaliat cu toate cheltuielile ocazionate de pandemie din Februarie 2020 și până azi. Că doar nu vă Imaginați stăpâni pe avuția țării!!! Transparență, se poate?

  2. Bine punctat . In martie poate nu au anticipat dar au avut peste 7 luni sa se organizeze. Asta e jobul lor ! De ce stau cu mana intinsa ???

Lasă un răspuns