Anunțul crunt făcut de medicul Virgil Musta: „Astăzi, spitalul nostru nu mai are nici un loc”

virgil musta 5

Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă privind ocuparea locurilor pentru pacienții cu COVID-19 și declară că șase persoane au decedat de duminică și până luni, 9 noiembrie, din cauza lipsei de locuri în Secția de AȚI.

„Suntem într-o situație dificilă, Terapia Intensivă deja de câteva zile nu avem loc și pe Secție avem cazuri foarte grave care la un moment dat există riscul că în evoluția lor să se decompenseze și neavând terapie intensivă, nu putem să îi punem pe ventilație mecanică. Așa că îi ținem pe presiune ridicată de oxigen, dar, din păcate, nu este suficient.

S-a întâmplat că în cursul zilei de ieri, până astăzi dimineață, să decedeze peste 6 persoane, toți cu forme foarte grave, internate de clinică, atât în Secția de Boli Infecțioase, cât și Pneumofiziologie și care s-au decompensat și nu am avut soluție pentru ei”, a declarat, luni, medicul Virgil Musta.

CITEŞTE ŞI: Ce se va întâmpla într-o lună dacă numărul de cazuri va continua să crească? Raed Arafat: „Asta scrie şi în hotărârea de Guvern”

Musta a mai adăugat că vin, la spital, oameni cu comorbidități a căror salvare este tot mai dificilă.

„Sunt oameni care sunt cu comorbidități importante, sunt oameni în vârstă, dar din păcate, datorită faptului că au făcut boală, este foarte greu, la ora actuală să îi salvăm. Dacă nu erau atât de multe cazuri de infecție care aduc totodată și cazuri foarte grave și cazuri de terapie intensivă, aveau o șansă.

Acest lucru se întâmplă în primăvară când reușeam să salvăm foarte mulți oameni fiindcă încă mai aveam locuri în spitale. Astăzi, spitalul nostru nu mai are niciun loc, în spitalele suport, CFR și Centrul de Recuperare Cardiovasculară nu este niciun loc. Suntem într-o situație dificilă. Mâine este vorba să se deschidă ASCAR-ul, mai primim câteva locuri și acolo, dar e foarte probabil să se umple repede, după care, nu știu”, a mai precizat medicul.

Virgil Musta a subliniat că sunt cazuri în care boala evoluează rapid și nu mai e timp pentru pacienți să fie transferați în alte orașe din țară.

„Există un program pentru cei care sunt pe terapie intensivă, acestea sunt cazuri care vin cu forme foarte severe și care sunt tratați pe Secție, dar există riscul că la un moment dat să intervină ceva în evoluția bolii și să decompenseze rapid.

Nu există timp acolo de stat și așteptat că să vedem unde pute să îl trimitem într-o altă secție din țară. Toți au fost cu comorbidități, în vârstă peste 70 de ani, peste 60 de ani, chiar și cu peste 80 de ani, cu comorbidități importante, boală cardiovasculară, neoplazie, diabet și parte dintre ei au fost cu obezitate”, a mai declarat Musta.

 

ziare.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Anunțul crunt făcut de medicul Virgil Musta: „Astăzi, spitalul nostru nu mai are nici un loc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *