Anunţ important pentru şoferi! A doua ţară din Europa care elimină limita de 130 km/h pe autostrăzi

Autorităţile din Austria au decis să mărească limita de viteză la 140 de kilometri pe oră, de la 130 km / h cât era până acum, pe două tronsoane ale uneia dintre principalele autostrăzi din ţară.

Noua limită superioară a vitezei, introdusă de ministrul transporturilor, Norbert Hofer, membru al Partidului Libertăţii de extremă dreapta (FPOe), este văzută ca o încercare de a atrage simpatia şoferilor.

Prin creşterea vitezei pe autostrada conducătorii auto vor căştiga două minute din durata călătoriei din capitala Viena până în oraşul Salzburg.

Decizia se va aplica pe durata unui an.

Partidele de opoziţie, activiştii şi alţi critici spun că decizia va duce la creşterea numărului de accidente şi la o poluare mai mare a mediului.

Hofer a spus că autostrăzile şi calitatea maşinilor s-au îmbunătăţit, deci este timpul să se testeze dacă limita de viteză poate fi ridicată.

Ţara vecină, Germania, este cunoscută pentru autostrăzile sale fără limită de viteză, iar Austria devine astfel a doua ţară unde se poate circula legal cu 140 de km / h.

 

promotor.ro

2 Comments
Vincent 07/08/2018
Personal, cred ca e o capcana...! Ce mi-e 130 km/h viteza admisa - ce mi-e 140 ...??? Aparatele politistilor austrieci au mereu ultimul cuvint !!! Ei - pare-se, ca - au pica pe cetatenii straini - mai ales pe cei germani (sau cu nr de Germania !)... Dar undeva e de inteles... o tzara pe care o poti traversa in mai putin de 4 ore, fara sa alimentezi , fara sa te opresti sa consumi ceva, trebuie sa ia masuri...
cet 06/08/2018
In 1970 limita maxima de viteza era tot 130 km/h; in 50 de ani autovehiculele -in special autoturismele- au evoluat foarte mult (azi franeaza automat, pastreaza distanta in mers automat, recunosc banda de mers, etc) asa incat intrebarea fireasca ar fi de ce nu creste si viteza? de altfel experienta germana arata ca NU sunt mai multe accidente!