Anunț important pentru pensionari! Se schimbă datele de plată a pensiilor! Vezi ce modificări apar chiar din luna iulie!

pensii

Casa Națională de Pensii Publice își anunță beneficiarii care primesc drepturile prin intermediul Poștei Române că – începând cu luna iulie 2018 – calendarul de plată se modifică după cum urmează: plăţi curente – 1-15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor; pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.
Plățile restante se plătesc între datele de 11 și 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor; pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.
În cazul persoanelor ale căror drepturi se achită prin conturi curente sau conturi de card calendarul de plată este cel de până în prezent.
Astfel, plata se face începând din data de 14 sau din prima zi lucrătoare care urmează datei de 14, dacă această zi este nelucrătoare.
Documentul de informare (talonul mov) se transmite în perioada 1-15 a lunii – la domiciliul beneficiarilor.
Pentru pensionarii avizaţi la domiciliu, documentul de informare se poate ridica de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.
Subliniem că în cursul unei luni se plătesc drepturile de pensie cuvenite pentru luna respectivă, nu pentru cea anterioară, cu excepția situațiilor în care se achită sume restante.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *