Anunț de ultimă oră: Cod galben de ploi și ninsori în Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Bihor

Ultima oră! Ninsori și viscol în mai mult de jumătate de țară

Anunț de ultimă oră: Cod galben de ploi și ninsori în Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Bihor

Meteorologii au emis duminică avertizări Cod galben de polei în București și 8 județe din sudul țării și de ploi și ninsori în alte 9 județe din vest.

Potrivit ANM, este Cod galben de polei în București și în județele Brăila, Ialomița, Tulcea, Ilfov și în zonele joase de relief ale județelor Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău. În aceste zone temporar vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie și local se va depune polei.

Avertizarea intră în vigoare duminică la ora 22.00 și va fi valabilă până luni la ora 8.00.

O altă avertizare de ploi și ninsori vizează județele Bihor, Cluj, Alba, Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj.

Potrivit meteorologilor, în Banat, nord-vestul Olteniei și pe arii restrânse în Crișana și Transilvania va ploua însemnat cantitativ. În Carpații Occidentali și în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, la altitudini mai mici de 1600 m vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță care vor continua să determine topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20-25 l/mp, conform Mediafax.

Avertizarea este în vigoare de duminică de la ora 12.00 până luni la ora 12.00.

Meteorologii au emis și o informare meteo pentru toată țara, valabilă de duminică de la ora 12.00 până marți la ora 10.00. În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, local moderate cantitativ. În zona montană înaltă și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Se va depune polei, local în sud-est și izolat în restul teritoriului.

CITEȘTE ȘI: Lista proiectelor de autostrăzi la care se va lucra în 2022. Care sunt investițiile de infrastructură mare ale României

Vor fi perioade, îndeosebi pe parcursul zilei de luni, în care vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale ce vor depăși 60-70 km/h spulberând zăpada.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *