Anunţ de ultim moment de la meteorologi: un vortex polar se abate asupra României

ninsoare4

Sâmbătă vremea se răcește semnificativ, devenind normală pentru această perioadă. La munte treptat vor predomina ninsorile, iar de duminică lucrurile devin și mai serioase.

În sudul şi sud-estul teritoriului valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât mediile climatologice, cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va ploua. Vântul va avea temporar intensificări pe crestele montane, dar pe suprafeţe mai mici şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului, ionformează stiripesurse.ro.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în regiunile nordice şi 14 grade în Dobrogea şi Muntenia. Izolat se va semnala ceaţă.

Duminică procesul de răcire a vremii va continua şi se va resimţi în toate regiunile, astfel că valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice pentru începutul lunii decembrie, iar local, îndeosebi în nord şi centru, sub mediile caracteristice datei.

Temperaturile maxime, pozitive în toată ţara dar numai până la 8-9 grade în Oltenia. În Muntenia pe spaţii mici se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montană. Izolat se va semnala ceaţă.

În zona Timişoarei va ploua sâmbătă dimineaţa, iar în cursul nopţii spre duminică, temperaturile vor fi negative. Meteorologii spun că va ploua luni şi marţi, iar miercuri dimineaţa să ne aşteptăm la – 5 grade Celsius, în tip ce temperaturile de peste zi nu vor trece de 4 grade.

România va fi traversată de un val de aer rece, care va aduce temperaturi maxime de îngheț, ninsori și ploi, iar reprezentanții ANM vorbesc despre un ”vortex polar”, potrivit stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *