Anul școlar viitor, educația financiară, antreprenorială și juridică vor fi discipline obligatorii

clasa 10

Senatul României, în calitate de cameră decizională, a adoptat legea cu privire la introducerea educației antreprenoriale, financiare și juridice ca materii de studiu obligatorii, începând cu anul școlar viitor.  Legea va intra în vigoare după promulgarea de către Președintele țării și publicarea în Monitorul Oficial.

Actul normativ reprezintă de fapt o completare a Legii educației naționale nr. 1/2011. Inițial, proiectul de lege propunea doar introducerea educației antreprenoriale și financiare. În Comisia pentru învățământ, tineret și sport de la Senat a fost introdus însă și un amendament cu privire la educația juridică. Astfel, alături de competenţele antreprenoriale și financiare care alcătuiesc profilul de formare a elevului, curriculum național le va cuprinde şi pe cele juridice.

”Dobândirea competenţelor juridice şi etice, alături de cele financiare şi antreprenoriale reprezintă un prim pas către stabilirea unei perspective solide a tânărului privind rolul, responsabilităţile şi capacităţile acestuia de a iniţia şi dezvolta o afacere. Nu este suficient ca tinerii să dobândească competenţe antreprenoriale, să ştie cum să administreze o afacere din punct de vedere financiar, este nevoie să înţeleagă şi să integreze şi comportamente responsabile din punct de vedere juridic”, se arată în expunerea de motive.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *