Anul școlar va continua sub o mare incertitudine. Școala online nu compensează prezența la clasă. Opinia unei profesoare din Timiș

scoala online

Cum arată acest an şcolar din perspectiva profesorilor: anul şcolar 2020-2021 va decurge exact aşa cum a şi început, într-o continuă incertitudine. „Ministerul Educaţiei şi Cercetării nu s-a prea implicat în pregătirea profesorilor pentru această perioadă, lăsându-i să se descurce aşa cum au putut“. relatează Mediafax. Anul şcolar 2020-2021 va fi unul condus de incertitudine, cu multe provocări în ceea ce priveşte desfăşurarea cursurilor, atât în cazul celor online, cât şi al celor în format fizic, din scenariul verde, cred cadrele didactice.

„Cred că anul şcolar 2020-2021 va decurge exact aşa cum a şi început, într-o continuă incertitudine. Este un an şcolar în care nu pot fi făcute planuri pe o pedioadă îndelungată, deoarece «culoarea semaforului» se poate schimba în orice moment“, a spus pentru ZF Roxana Popescu, facilitator în mentalitate des­chisă în educaţie al programului SuperTeach, profesor de limba şi literatura română la Şcoala Gimnazială „Maria Brindea“ din comuna Pesac, judeţul Timiş.

Laura Nicoară, facilitator în mentalitate deschisă în educaţie în programul SuperTeach, profesor de limbi străine la şcoala gimnazială Eco-Europeană „Andrei Şaguna“ din Deva, Hunedoara, spune că printre dificultăţile pe care le întâmpină anul acesta se numără organizarea cursurilor în online, precum şi regulile de distanţare fizică impuse de pandemie.

„La început a fost faptul că am fost «aruncaţi» în online-ul despre care nu ştiam prea multe lucruri, apoi regulile de distanţare fizică impuse de pandemie, faptul că nu ne-am mai putut conecta real cu copiii, purtarea permanentă a măştii, familiarizarea cu diferitele platforme de învăţare. (…) Provocări ar fi mai multe, spre exemplu: perfecţionare din perspectiva predării online – pentru profesori; păstrarea interesului pentru activitatea şcolară în varianta online pentru elevi, apoi adaptabilitatea ambelor categorii, profesori şi elevi; să rămână sănătoşi, schimbarea mentalităţii, noul şi teama de necunoscut, pe lângă nesiguranţa zilei de mâine în ceea ce priveşte sănătatea personală şi a celor din jur“, a spus ea.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Anul școlar va continua sub o mare incertitudine. Școala online nu compensează prezența la clasă. Opinia unei profesoare din Timiș

Lasă un răspuns