Anul Alumni UPT – 100 de ani de la absolvirea primei generații de ingineri din Timișoara

Anul Alumni UPT - 100 de ani de la absolvirea primei generații de ingineri din Timișoara

Anul Alumni UPT – 100 de ani de la absolvirea primei generații de ingineri din Timișoara

În orașul premierelor, înființarea Școalei Politehnice (devenită mai târziu Universitatea Politehnica Timișoara) a deschis noi orizonturi de dezvoltare, în spiritul inovării, excelenței și performanței.

În acest an, se împlinesc 100 de ani de când prima generație de absolvenți formați la Timișoara părăsea băncile Școalei Politehnice cu diploma de inginer.

De-a lungul timpului, peste 140.000 de absolvenţi au dus mai departe spiritul Politehnicii aducând o contribuţie remarcabilă la dezvoltarea cercetării şi a economiei, nu doar în România, ci şi pe alte meleaguri, calitatea de inginer format la Timişoara fiind o carte de vizită respectată şi apreciată oriunde în lume.

Profesori de mare valoare au creat adevărate școli, multe în premieră națională, în domeniul calculatoarelor, roboticii, sudurii, construcțiilor, motoarelor termice și electrice, chimiei industriale etc., ducând prestigiul Politehnicii timișorene peste tot în lume.

Absolvenții Politehnicii nu s-au afirmat doar în domeniul tehnic. Oameni de cultură celebri, de la Ioan Holender până la Mircea Baniciu au fost studenții universității.

Pentru a celebra acest an, universitatea a programat deja o serie de evenimente pentru întreaga comunitate. În perioada 14-16 mai, Complexul Studențesc va fi animat de activităţi culturale, concerte, jocuri, activităţi sportive, desfășurate în cadrul Zilelor Studenților Timișoarei.

Garry Kasparov este invitatul Politehnicii pentru un dialog cu publicul pe 16 mai, la Teatrul Național din Timișoara.

Locurile fiind deja ocupate (înscrierile pentru participare au fost anunțate în luna aprilie), universitatea va monta în Piața Victoriei un ecran, de pe care, începând cu ora 17, va putea fi urmărit în direct evenimentul. Următoarea zi, Garry Kasparov va fi prezent în cadrul altui eveniment organizat de universitate, polarizat în jurul științei și al tehnologiei.

CITEȘTE ȘI: Două zile de petrecere într-o localitate timișeană. Carmen Chindriș şi Taraful Rutenilor, printre artiștii invitați

Pe 1 iunie, UPT organizează o serie de manifestări dedicate copiilor, pe Stadionul Știința, între orele 10-18, iar în perioada 24-27 octombrie, va avea loc un maraton, după ce, în aprilie, s-a desfășurat întrecerea între bicicliști.

În 27 septembrie, va avea loc marea sărbătoare a absolvenților UPT, la împlinirea a 100 de ani de la absolvirea primei generații de ingineri. ”Ne dorim să întreținem sentimentele de identitate si solidaritate instituțională prin integrarea foștilor studenți în noduri locale și rețele structurate de promovare a comunicării și cooperării reciproc benefice”, au transmis reprezentanții universității.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *