Anul acesta, 75 de unități timișene din alimentația publică au fost închise temporar pentru grave nereguli

Anul acesta, 75 de unități timișene din alimentația publică au fost închise temporar pentru grave nereguli

Anul acesta, 75 de unități timișene din alimentația publică au fost închise temporar pentru grave nereguli

Banățenii au depus, în primele nouă luni aleacestui an, 8.425 de reclamații la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Vest.

În plus, comisarii CRPC Regiunea Vest au desfășurat un număr de 6.230 acțiuni de control aplicand 3.603 amenzi în valoare totală de 18.205.600 lei, 2.065 de avertismente și au fost oprite definitiv de la comercializare mărfuri neconforme în valoare de 3.645.606 lei.

„La nivelul CJPC Timis, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, au fost înregistrate 5.188 de reclamații. Comisarii CJPC Timiș au desfășurat 2.024 acțiuni de control aplicând 1.241 de amenzi în valoare totală de 6.367.800 de lei, 653 avertismente. Au fost oprite definitiv de la comercializare mărfuri neconforme în valoare de 1.224.386 lei și a fost dispusă sancțiunea complementară oprire temporară prestare servicii pentru 111 unități”, a precizat Mihai Alin Gubandru, comisar-șef CRPC Regiunea Vest.

Potrivit acestuia, în primele nouă luni ale anului, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a efectuat, la nivelul județului, 598 acțiuni de control control la unitățile de alimentație publică (restaurante, fast-food-uri, patiserii, brutării).

În urma acestor acțiuni, comisarii CJPC Timiș au aplicat 467 amenzi contravenționale în valoare totală de 2.989.500 lei și 205 avertismente.

Acestora li se adaugă măsuri complementare: oprire definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unor produse în valoare de peste 127.000 lei, oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 75 unități.

CITEȘTE ȘI: A căzut prima zăpadă pe Transalpina şi pe Transfăgărăşan (video)

„Dintre cele mai frecvente nereguli constatate, menționăm: comercializarea unor produse în afara termenului de valabilitate; comercializarea unor produse congelate neconforme (produse cu culoarea modificată și cu acumulări de gheață în ambalaj); comercializarea unor fructe și produse din carne cu modificări organoleptice evidente și urme de mucegai; nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor (de exemplu, unele vitrine cu masă caldă nu asigurau temperatura minimă de +60 grade C, necesară sau unele pentru răcire, care depășeau valoarea de 4-8 grade C conformă); utilizarea unor spații de depozitare neigienizate; practici comerciale incorecte; nerespectare condițiilor de depozitare; comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită; comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte; utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificație-patiserie, insalubre, utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse, existența unor insecte vii în spațiul de preparare, folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar; bloc alimentar (bucătărie,strat gros de grăsimi,igrasie) neigienizat corespunzător, fiind observată prezența muștelor pe alimentele în curs de preparare”, a spus Mihai Alin Gubandru.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *