Antreprenorii timișeni s-au plâns ministrului de resort de concediile medicale ale angajaților

cjt 14

Județul Timiș are, începând de joi, un Consiliu Consultativ Economic, inițiativă a consiliului județean. La înființarea acestuia au luat parte ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, precum și președintele CJT, Călin Dobra, reprezentanți ai asociațiilor de oameni de afaceri germani, francezi și italieni din Timiș, ai camerei de comerț, ai marilor companii din județ, precum și ai instituțiilor de stat.

„Consiliul Consultativ Economic a fost o inițiativă a Consiliului Județean Timiș, la nivelul căruia am înființat, recent, un birou dedicat mediului de afaceri. CJT și-a asumat să includă consiliul în programul propriu al întâlnirilor cu oamenii de afaceri și să joace rolul de interfață cu unitățile administrativ-teritoriale. Concluzia evenimentului este una pozitivă și eu sper să nu rămânem doar la stadiul semnării unui protocol”, a declarat, joi, Călin Dobra, președintele CJT.

Ministrul Ștefan-Radu Oprea s-a arătat foarte mulțumit de inițiativa timișeană, întrucât există o nevoie clară a unui dialog consolidat cu mediul de afaceri. În ceea ce privește discuțiile purtate cu oamenii de afaceri, au existat câteva teme specifice zonei de vest, care i-au fost expuse oficialului de la București. Astfel, întreprinzătorii din Timiș ar dori ușurarea demersurilor de angajare a forței de muncă transfrontaliere (mai precis, din Serbia), precum și aducerea de lucrători din afara Europei.

Una dintre problemele ridicate de oamenii de afaceri a fost cea a concediilor medicale ale angajaților, despre care s-a înțeles că sunt prea multe și prea dese. În această privință, ministrul a explicat că aceasta este o situație specifică Timișului. Prin urmare, a solicitat mai multe date în această privință, astfel încât să poată aborda subiectul cu ministrul sănătății.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns