Antrenamente de padel cu vicecampionul mondial Dante Luchetti, la Timişoara

Antrenamente de padel cu vicecampionul mondial Dante Luchetti, la Timişoara

Vicecampionul mondial la padel Dante Luchetti va susține la Timișoara antrenamente pe durata a trei zile cu toți cei dornici să cunoască, să învețe sau să se perfecționeze în acest sport. Nou la nivel mondial, derivat din tenis, padelul este un sport de socializare care se joacă la dublu. Se folosesc rachete de forma celor de tenis, însă fără corzi, iar terenul de joc este înconjurat de pereți din sticlă.

Padel Center Timișoara, singura bază sportivă din vestul României cu terenuri profesioniste dotate după standardele World Padel Tour, este promotorul acestui sport nou și dinamic. În acest sens a facilitat întâlniri cu profesioniști ai padelului, pentru pasionați și pentru cei care și-au propus să descopere o activitate sportivă nouă și intersantă.

În continuare, în perioada 24-26 septembrie, la invitația Padel Center Timișoara, va fi prezent aici Dante Luchetti, un sportiv cu un CV impresionant, care și-a pus în palmares, pe lângă multiple titluri de campion național și regional, inclusiv cel de vicecampion mondial. Dante Luchetti are 30 de ani de experiență în padel, atât ca jucător profesionist cât și ca antrenor.

Acesta va susține sesiuni de antrenamente la care sunt așteptați iubitorii de sport care doresc să descopere o disciplină nouă, dar și jucătorii dornici să se perfecționeze. Pe lângă titlul de vicecampion mondial, cucerit în anul 2004, în Argentina, Dante Luchetti a fost jucătorul numărul unu la padel în Italia, a ocupat locul al 17-lea la nivel mondial (FIP) și poziția a 18-a în Spania.

A câștigat numeroase competiții internaționale și a participat, alături de echipa națională de padel a Italiei, la competiții mondiale și europene. Născut în Argentina și stabilit în Italia, Dante Luchetti este în momentul de față unul dintre cei mai buni antrenori de padel din lume.

El a pus la punct o metodă inovativă de joc și antrenează sportivi de pe tot globul, cea mai recentă întâlnire a sa fiind cea cu jucătorul de padel Augustin Tapia, numărul cinci în clasamentul mondial. A antrenat în Grecia, Suedia, Elveția, Italia, Danemarca, Spania, Finlanda și în alte țări. Acum vine pentru prima dată în România.

„Obiectivul meu principal este să duc și să dezvolt padelul în cât mai multe țări diferite. Padelul este un sport mai ușor decât tenisul, este un sport distractiv, de aceea susțin cursuri de pregătire în Grecia, Italia, Belgia, Suedia, Franța, etc. Lucrez la o metodă inovativă de joc. Pe baza schimbării tactice, tehnica s-a schimbat, adâncimea șutului, poziția de urcare în teren, toate promovează un concept de padel modern și inovator”, a declarat Dante Luchetti.

Timișorenii sunt invitați să descopere alături de acesta, în zilele de 24, 25 și 26 septembrie, pasiunea pentru acest nou sport cu racheta. Programările pentru o sesiune cu Dante Luchetti se fac telefonic (0786450073) sau pe rețelele sociale ale bazei sportive Padel Center Timișoara.

Toții marii sportivi ai lumii joacă padel

Padelul este, în prezent, sportul cu cea mai rapidă creștere din lume, numărând peste zece milioane de jucători la nivel mondial. În Spania este așa de popular încât deja din anul 2014 a depășit tenisul, devenind al doilea sport ca număr de participanți, după fotbal. Jucătorii de padel spun că are o dinamică aparte și că este foarte distractiv.

Studii medicale au demonstrat că acest sport este benefic atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mentală a practicanților. Într-o partidă de padel se consumă aproximativ 600 de calorii, iar în plus acest sport reduce riscul de a suferi de o boală cardiacă cu până la 56 la sută. Tototdată, ajută la dezvoltarea mobilității, a echilibrului, vitezei, forței și a coordonării.

De aceea, pe lângă disciplina lor, marii sportivi ai lumii joacă padel. Novak Djokovici, Maria Sharapova, Rafael Nadal și Serena Williams sunt unii dintre jucătorii de tenis care practică și padelul. Nadal deține chiar un club de padel. Și fotbaliști precum Iker Casillas, Andres Iniesta, Lionel Messi și brazilianul Ronaldo joacă meciuri de padel în timpul liber.

Casillas, de exemplu, a participat în 2014 la turnee internaționale de padel și chiar a inaugurat, pentru fundația sa, un teren de padel ce îi poartă numele. Gerard Pique, Martina Hingis, Francesco Totti și Zlatan Ibrahimovici sunt alți sportivi care practică padelul. Regizorul serialului Vlad și al filmului Miami Bici, Jesus del Cerro, este și el un mare fan al padelului.

Padelul s-a „născut” în anul 1969

Padelul a apărut în anul 1969, la Acapulco, în Mexic, din inițiativa unui om de afaceri nativ, Enrique Corcuera. Totul a pornit din dorința afaceristului de a-și proteja terenul de tenis de vegetația care îi invada curtea, motiv pentru care a ridicat pereți în jurul acestuia. Realitatea este că pereții o ajutau însă mai ales pe soția lui, să nu mai scape mingile în decor când juca.

CITEŞTE ŞI: Final de cantonament pentru baschetbaliștii de la SCM Timișoara

Un prieten al lui Corcuera a găsit conceptul cu pereți care înconjoară un teren de tenis nu doar surprinzător, ci și foarte interesant. I-a plăcut mai ales posibilitatea de a prelua în continuare mingile care loveau pereții, fără să se oprească jocul. Astfel, el a dezvoltat ideea. A creat un teren oficial, cu pereți de sticlă, reguli de joc clare, care se aplică și în prezent.

Noul sport a primit propriul nume, padel, și a fost „exportat” în Spania. Aici a devenit aproape imediat o adevărată obsesie națională, apoi a cucerit țară după țară. În prezent sunt peste zece milioane de jucători de padel în întreaga lume.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *