ANRE: Racordarea la gaze a tuturor clienților casnici va fi gratuită

Racordarea la gaze a tuturor clienților casnici va fi gratuită, indiferent de distanța față de rețea, scrie economica.net. Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat un ordin în acest sens, prin care se stabilesc cheltuielile pe care trebuie să le suporte distribuitorul.

Documentul integral poate fi consultat AICI

Fost ministru: Aceste costuri vor fi recuperate din tarif

Sunt și voci care critică această decizie. Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu spune, la Digi24, că această măsură nu are nicio logică, iar costurile vor fi recuperate din tarif.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei: Siguri că aceste costuri vor fi recuperate din tarif. Este o prostie populistă, pe care speram să nu o mai văd în România. Cineva trebuie să plătească. Plătesc companiile? Păi companiile închid și pleacă. Plătește statul? De unde să plătească statul? Probabil vom plăti noi, ceilalți consumatori. Adică este cineva în vârful dealului care vrea să se conecteze, costă 5 milioane de euro. Trebuie să-l conectăm și apoi vom plăti cu toții. Ce vom plăti? La gaz natural, gaz natural care este un combustibil poluant. Cred că suntem într-o altă epocă, suntem cu 2 secole în urmă de cum funcționează această lume.

Aruncăm cu banii pe geam? Trebuie să terminăm cu aceste populisme, cu aceste tâmpenii. Nu este economic. Este o prostie din toate punctele de vedere. Eu îi înțeleg pe acei oameni. Mulți în România se încălzesc cu paie, cu coceni, cu ce găsesc. Trebuie ajutați, dar nu așa. Sunt alte soluții: vorbim de pompe de căldură, de panouri fotovoltaice. De ce mai construim 3 – 4 centrale nucleare? De ce ne-am dus în America, am semnat un contract și luăm împrumuturi ca să construim centrale nuclare? Ca oamenii să se încălzească pe electric. Mai avem gaz pentru câțiva ani. Ce-o să facem? O să cumpărăm gaze de la ruși?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
Piulita Fish 15 octombrie 2020
FAIN! Bine ca poolimea plateste, smecherime o sugeste ... tipic romaneste. ANRE - sunteti de KKT.