ANPC trage un semnal de alarmă cu privire la măști: În magazine au ajuns produse care nu sunt certificate

masti 5

Semnal de alarmă: Piaţa românească este plină de dezinfectanţi contrafăcuţi. Produsele reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate, spun specialiștii.


CITEŞTE ŞI: dora pojarO polițistă a prins un criminal în prima zi de muncă la Serviciul de Investigații Criminale


Ieri am văzut percheziții în locuințele membrilor unei rețele care vindea produse de curățenie și dezinfectare contrafăcute. În tentativa de a-şi reduce costurile, multe firme din România au ales să cumpere produse vândute de companii neacreditate. La fel se întâmplă și în cazul măștilor de protecție. În magazine au ajuns produse care poartă marcajul Comisiei Europene, dar nu sunt certificate ca echipamente de protecție. Produsele promovează un potențial de protecție împotriva particulelor virale, dar capacitatea lor de filtrare nu a fost certificată de un organism european.

Eduardt: Cozminschi: Este destul de greu pentru un consumator să își poată da seama dacă o mască sau un dezinfectant respectă toate condițiile, dar recomand ca aceste cumpărături să se facă din spații autorizate.

Trebuie să urmărească aceste produse să aibă etichete în limba română cu textul tradus, trebuie să conțină elemente de informare și caracterizare completă, corectă și precisă a produsului, trebuie să aibă marcajul UE, cel care certifică că produsul respectă clasificarea, etichetarea și ambalarea conform directivelor europene.

Pe etichetă trebuie să existe pictograme sau avertizări de pericol privind toxicitatea și inflamabilitatea produsului, în cazul recipienților aceștia trebuie să fie prevăzuți cu sistem de închidere de siguranță pentru copii, trebuie să aibă pe etichetă data ieșirii din uz și intrucțiuni de depozitare.

În cazul în care li se pare că această etichetă nu corespunde, îi rugăm să se adreseze Protecției Consumatorilor în cea mai apropiată localitate, conform digi24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns