ANM emite alertă meteo de viscol şi ninsori. Vântul va bate chiar şi cu 130 km/h

Un val de frig lovește România! Avertizare de ger, cu minus 18 grade

Administrația Națională de Meteorologie a emis alerte Cod Galben şi Cod Portocaliu de  fenomene meteo periculoase, ninsori viscolite şi rafale de vânt de peste 110…130 km/h pentru duminică şi luni (23-24 februarie).

Şoferii sunt sfătuiţi să nu iasă cu maşinile pe drumurile de munte, dacă nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă şi să circule cu viteză redusă în zonele afectate de alerta meteo.

Alertă meteo emisă de ANM pentru viscol şi ninsori

Alertă Cod Galben pentru data de 23 februarie, începând cu ora 6 dimineaţa, vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor atinge 80…90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaților Orientali va ninge viscolit. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…55 km/h, vor fi și în nord-vestul țării. Avertizarea Cod Galben expiră în aceaşi zi, la ora 18, informează ANM. Alertă Cod Galben pentru data de 23 februarie, ora 18:00, până pe 24 februarie, ora 18:00. Vor avea loc intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării. Astfel, din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse 85…90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 km/h. Vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în regiunile nordice și centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

Cod Portocaliu începând de duminică, viscol şi vijelii

Alertă Cod Portocaliu începând cu data de 23 februarie, ora 20:00, până pe 24 februarie, ora 18:00. Fenomene și zone vizate: în zona montană intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă. În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza această prognoză.

 

observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns