ANM a emis o informare de vreme severă în toată țara. Ninsori și viscol la munte

Administrația Naționala de Meteorologie a emis, joi, o informare meteo de viscol și ninsori la munte. Astfel, de vineri până sâmbătă, rafalele pot depăși 90 km/h și se depune strat nou de zăpadă.

CITEȘTE ȘI: Izolare la domiciliu sau în spital pentru cei care suferă de anumite afecţiuni. Lista completă a celor 24 de boli

Vremea se strică la acest sfârșit de săptămână, după ce o masă de aer mai rece ajunge din nordul continentului la nivelul țării noastre.

La munte atmosfera va fi mai mult de iarnă cu ninsori, viscol și strat nou de zăpadă. Aici și vântul va fi mai intens, accentuând senzația de rece.

Vântul va prezenta intensificãri în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depãşi temporar 90 km/h.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviţã şi ninsoare şi local se va depune strat de zãpadã.

Vântul va prezenta intensificãri şi în celelalte regiuni, dar mai ales în sudul şi vestul Olteniei, unde se vor atinge viteze de 50…60 km/h.

Potrivit ANM, temporar va ploua în cea mai mare parte a ţãrii, iar pe parcursul zilei de sâmbãtã (31 octombrie), în Subcarpaţii Moldovei vor fi posibile precipitaţii mixte. Pe arii restrânse cantitãţile de apã vor depãşi 15…20 l/mp.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns