Viscol cu rafale de puterea unui uragan. ANM a emis cod portocaliu de vânt puternic în mai multe județe

Viscol cu rafale de puterea unui uragan. ANM a emis cod portocaliu de vânt puternic la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme severă. Din această după-amiază, la munte intră în vigoare o alertă cod portocaliu de vânt puternic, cu rafale ce pot lovi cu peste 140 km/oră.

Meteorologii au emis vineri o avertizare cod portocaliu de vânt puternic pentru 13 județe din țară. Alte șase județe sunt sub avertizare cod galben de vreme severă.

Astfel, în intervalul 14 ianuarie, ora 16.00 – 15 ianuarie, ora 10.00, meteorologii anunță vânt puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

 

CITEȘTE ȘI: Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic și vrea să-l deporteze

 

În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) și în prima parte a zilei de sâmbătă, în zona înaltă (în general la peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă.

cod portocaliu 20

Avertizarea cod portocaliu vizează județele Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna și Vrancea.

Cod galben de vânt puternic, până mâine seară

În intervalul 14 ianuarie, ora 10.00 – 15 ianuarie, ora 20.00, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, viscolind zăpada depusă, potrivit ANM.

În cea mai mare parte a Moldovei vor fi rafale de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse 75…80 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei de munte, iar local și în sudul, sud-estul și centrul țării. Izolat, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei.

Județele vizate de codul galben sunt: Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns