ANM a anunțat cum va fi vremea în noaptea de Revelion. Prognoza până în 9 ianuarie 2022

ANM a anunțat cum va fi vremea în noaptea de Revelion. Prognoza până în 9 ianuarie 2022

ANM a anunțat cum va fi vremea în noaptea de Revelion. Prognoza până în 9 ianuarie 2022.

„Finalul de an și primele 2 – 3 zile din anul viitor vor fi cu temperaturi de primăvară, posibile maxime în sud de 10 – 12 grade Celsius. Și noaptea de Revelion va fi caldă, minime de 2 grade în nord… 8 grade în vest, sud-vest. Ulterior, valorile diurne vor scădea, astfel că în intervalul 7 – 9 ianuarie, media maximelor va fi de 4…5 grade în sud și mai scăzute în nord, centru și la munte”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Banat
În perioada 28 decembrie -05 ianuarie, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 6 și 9 grade. Ulterior, valorile diurne vor scădea spre valori în jurul a 5 grade în medie, în perioada 07 – 09 ianuarie. O evoluție termică similară o vor avea și valorile nocturne, astfel media minimelor ca crește ușor de la 1 grad în medie în prima zi a intervalului spre 4 grade în 01 ianuarie. Ulterior tendița temperaturiilor minime va fi de scădere, de 4 grade, în medie în 01 ianuarie spre medii în jurul a -2 grade la sfârșitul intervalului(09 ianuarie) Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie și în intervalul 02- 09 ianuarie.

Crișana
Temperaturile maxime vor crește treptat, de la 4 grade în medie în prima zi a intervalului spre medii în jurul a 8 grade în perioada 31 decembrie- 03 ianuarie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât maximele vor coborî spre 4 grade, în medie, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele vor avea un parcurs similar, în sensul că în prima săptămână temperaturile vor crește de la -2 grade în 27 decembrie, spre medii de 2…3 grade, în 03 ianuarie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a -4…-3 grade în perioada 07 – 09 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie, apoi în intervalul 02- 09 ianuarie.

Transilvania
În primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, apoi treptat acestea vor crește până spre 6…7 grade, în medie, în 03 ianuarie. Ulterior, tendința maximelor va fi de scădere, astfel încât la sfârșitul intervalului (09 ianuarie) vor fi în medie 1…2 grade. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va crește ușor de la -1 grad în medie, în 27 și 28 decembrie, până spre medii în jurul a 1 grad în 04 ianuarie, apoi vremea se va răci, minimele urmând a coborî spre -6…-5 grade, în 08 și 09 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 – 31 decembrie și 03 -09 ianuarie.

Maramureș
Vremea se va încălzi ușor și treptat, de la medii de 3…4 grade în perioada 28 – 30 decembrie, până spre 6 grade în medie, în 03 ianuarie. Ulterior datei de 03 ianuarie, temperaturile maxime vor scădea de la o zi la alta, astfel că la sfârșitul celei de-a doua săptâmâni de prognoză în medie vor fi 1…2 grade. Un parcurs similar îl vor avea și temperaturile minime, acestea urmând a crește de la -4 grade, în medie, în prima zi a intervalului, spre 2 grade în perioada 01- 03 ianuarie, apoi tendința acestora este de scădere, urmând ca în perioada 07 – 09 ianuarie să se înregistre în medie, -4…-3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în intervalul 29 decembrie – 9 ianuarie.

Moldova
Valorile diurne vor crește semnificativ, de la -2 grade în medie, în 28 decembrie, până spre 6 grade, în medie, în zilele de 2 și 3 ianuarie. Ulterior tendința acestora este de scădere până spre medii în jurul a 1 grad în perioada 7- 9 ianuarie. O evoluție termică similară o vor avea și valorile nocturne, astfel media minimelor va crește de la medii în jurul a -5 grade în perioda 27 -29 decembrie, spre 1…2 grade, în medie în 3 ianuarie, apoi până la sfârșitul intervalului de prognoză vor scădea spre -5 …-4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, apoi, din data de 30 decembrie probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată.

Dobrogea
Cu variații în general ușoare de la o zi la alta, în perioada 28 decembrie – 03 ianuarie, temperaturile maxime vor avea o tendință de creștere de la 5…6 grade, în medie, în primele zile spre valori în jurul a 8 grade în 03 ianuarie. Ulterior datei de 03 ianuarie vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor coborî spre 4 grade în perioada 07 -09 ianuarie. Temperaturile minime vor crește de la medii în jurul a 0 grade în primele zile ale intervalului până spre medii de 2…3 grade în perioada 01 -06 ianuarie, apoi vor scădea treptat până spre -2 grade, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioada 28 – 30 decembrie,

Muntenia
Vremea se va încălzi treptat de la valori maxime medii în jurul a 2…4 grade în perioada 27 – 29 decembrie, spre valori medii în jurul a 10 grade în zilele de 02, 03 și 04 ianuarie. Ulterior, valorile diurne vor scădea, astfel că în intervalul 07 – 09 ianuarie, media maximelor va fi de 4…5 grade. Aceeași evoluție o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va crește de la -1 grad, în medie în 27 decembrie, spre medii în jurul a 2 grade în perioada 01 -04 ianuarie, apoi tendința acestora este de scădere spre -4…-3 grade, în medie la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, apoi în 29 și 30 decembrie și ulterior din 04 ianuarie.

CITEŞTE ŞI: Zile libere în 2022: Care sunt cele 15 zile libere legale și câte pică în timpul săptămânii

Oltenia
În prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa în jurul a 2 grade, în medie, apoi vor crește până spre 8…9 grade în perioada 31 decembrie -03 ianuarie. Ulterior vremea se va răci, astfel că, în perioada 07-09 ianuarie media maximelor va ajunge la 4…5 grade. În perioada 27 – 30 decembrie, minimele nu vor varia urmând a se situa în jurul a 1 grad, apoi tendința este de creștere ușoară spre 2 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 31 decembrie- 04 ianuarie. Ulterior datei de 04 ianuarie, minimele vor coborî până spre -3…-2 grade la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioada 28-30 decembrie, apoi va crește începând din 05 ianuarie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *