Aniversare sub semnul grijii pentru semeni. Mitropolitul Banatului a împlinit vârsta de 68 de ani

ips ioan 3

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a împlinit ieri vârsta de 68 de ani. Ca de fiecare dată în preajma aniversării sale, Chiriarhul a ţinut să fie aproape de oamenii aflaţi în suferinţă şi să le aducă un strop de alinare.

Anul acesta, el şi-a petrecut ajunul zilei de naştere în mijlocul pacienților internați și abandonați atât de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță din Jebel, cât și de la unitatea psihiatrică din Gătaia. Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Ioan a oferit bolnavilor peste

o mie de articole vestimentare de iarnă. De asemenea, Arhiereul a vizitat și persoanele cu dizabilități de la Fundaţia “Pentru Voi”, dăruind o masă caldă tutror beneficiarilor organizaţiei. Întâistătătorul bisericii ortodoxe din Banat s-a născut la data de 14 noiembrie 1951, în localitatea Pietrani din judeţul Bihor.

În annul 1986 a absolvit Seminarul Teologic din Craiova, iar în 1990, Institutul Teologic de grad universitar din Sibiu. La 6 august 1990 a fost hirotonit ierodiacon la Mănăstirea Lainici, iar la 15 august 1990 a fost hirotonit ieromonah la Mănăstirea Tismana.

În anul 1994 a fost hirotesit arhimandrit şi numit Superior al Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim. La 12 iulie 1994, Colegiul Electoral Bisericesc l-a ales ca întâistătător al nou-înfiinţatei episcopii cu sediul la Miercurea- Ciuc.

La 16 decembrie 2014, Înaltpreasfinția Sa a fost ales de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în slujirea de Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului.

Întronizarea a avut loc la 28 decembrie 2014 în Catedrala Mitropolitană din Timişoara și a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu mai mulți membri ai Sfântului Sinod.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns