Angajații MAI vor fi prezenți în zona celor peste 10.000 de biserici în Noaptea de Înviere

Angajații MAI vor fi prezenți în zona celor peste 10.000 de biserici în Noaptea de Înviere

Angajații MAI vor fi prezenți în zona celor peste 10.000 de biserici în Noaptea de Înviere.

Ministerul de Interne transmite sâmbătă că angajații săi – pompieri, polițisti și jandarmi – vor fi prezenți în zona celor peste 10.000 de lăcașuri de cult din întreaga țară, fiind pregătiți să intervină acolo unde este nevoie și în orice situații de urgență.

Potrivit MAI, peste 24.750 de efective ale Ministerului sunt zilnic la datorie în aceste zile și asigură măsurile de ordine și siguranță publică în minivacanța de Paștele Ortodox.

CITEȘTE ȘI: Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim la București în această seară. Va ajunge, apoi, la Timișoara cu avionul

Astfel, sâmbătă seara, angajații MAI vor fi prezenți în zona celor peste 10.000 de lăcașuri de cult din România.

În ultimele 24 de ore, angajații MAI au continuat misiunile pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.

„Personalul structurilor operative a intervenit la 4.414 evenimente, 2.940 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.474 circumscrise situațiilor de urgență. La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 870 de posibile infracțiuni, peste 21% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 41 de persoane. Au fost prinși în flagrant 159 de autori de infracțiuni care au săvârșit 154 de fapte penale, și au fost depistate 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale. Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 178 certificate de înmatriculare și au fost reținute 643 de permise de conducere, dintre care 83 pentru consum de alcool și 6 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise”, transmite MAI.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.363 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,6 milioane de lei.

Tot în ultimele 24 de ore, pompierii au desfășurat 68 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 183 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 100.000 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.187 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 77 pentru stingerea de incendii și 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 14 misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 persoane aflate în situații de urgență.

„În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.404 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională. De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 128.542 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 19 fiind acordate în ultimele 24 de ore”, mai arată MAI, care precizează că, la acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 51%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în România au intrat 28.409 mijloace de transport și 105.713 persoane, dintre care 7.861 cetățeni ucraineni.

(sursa: Mediafax)

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Angajații MAI vor fi prezenți în zona celor peste 10.000 de biserici în Noaptea de Înviere

  1. Dupa alinierea la contributivitate pe cine vor mai chema la serviciu in noaptea de Inviere?La drepturi egale,obligatii egale,sau nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *