Angajații de la RATT se pregătesc de proteste

tramvai iarna

Raportul defavorabil întocmit de Curtea de Conturi în urma controlului efectuat, cu un an în urmă, la Regia Autonomă de Transport Timișoara are consecințe neplăcute asupra angajaților acesteia, în majoritate șoferi și vatmani.

Astfel, instituția de control a stabilit că regia a acordat ilegal o serie de drepturi – prime de sărbători, diurne, bonuri de masă etc. Contestația depusă de RATT la raportul Curții de Conturi a fost respinsă, astfel că se va apela la soluționarea problemei de către instanța de judecată.

Până atunci, angajații RATT trag ponoasele, ei nemaiprimind bonuri de masă în acest an și nici prima de Crăciun, deși acestea sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă. Angajații sunt nemulțumiți și se pregătesc de proteste, deși, deocamdată, nu este clar împotriva cui vor fi îndreptate acestea.

„Când trebuie să ne ia din drepturi, suntem bugetari, iar când trebuie să ne dea, nu mai suntem. Curtea de Conturi are un mod propriu de a interpreta lucrurile. Deocamdată, ne aflăm în discuții cu conducerea regiei, iar dacă nu ajungem la o înțelegere, este posibil să trecem și la declanșarea conflictului de muncă. În orice caz, oamenii sunt foarte supărați”, ne-a declarat miercuri Vasile Pașca, liderul de sindicat de la RATT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Angajații de la RATT se pregătesc de proteste

  1. suntem un oras indepartat de BUCURESTI de asta sunt toti cu ochii pe noi.In bucuresti se poate face ori ce dar in Timisoara nimic mumai ca ei nu deosebesc revolutia din timisoara de Bucuresti..suntem MARGINALIZATI…..Totdeauna asa a fost. Regia din timis nu a fost nici odata ridicat ca atare..toata lunea a profitat de Regie si de Angajati…..daca ne cerem drepturile suntem amenintati sau dati afara…suntem, urmariti mai rau decat PUSCARIASII….greul nostru nu stie numai noi care ne trezim la ora 2 noaptea… dupa care esti scuipat ,injurat ,batut ,agresat ,ETC….Asi vrea ca cei de la CURETEA DE CONTURI sa vina sa lucreze macar o zii in locul nostru……EI nu stiu ca din cauza stresului ne ingropam ,,,,(colegi,prieteni,frati, soti,sotii.VA RUGAM GANDITIVA BINE CE FACETI……..MULTUESC……..

  2. La Arad e la fel,bataie de joc un vatman are maxim1250 salar de mizerie cu care nu poti trai.Sa vina ai mai mari sa traiasca si sa lucre macar o saptamana cu salariul asta.Sa pornim si noi proteste?nu prea e legal,oameni nu sunt uniti,sunt fricosi,lasi fata de cei pilosi,papagali si pupincuristi..de ce sa ne marginalizati?si in arad e mare circulatie,nu numai in timi sau bucuresti.

  3. Din 2012 Robu vrea sa privatizeze RATTul, adica reducerea personalului cu 50%, scumpirea biletelor, si numic sa nu mai fie al poporului ci doar al strainilor, asa cum este Telekomul, ENELUL, etc. Daca s-ar face un control si la primarie, oare ce ar iesi la iveala. De cand sunt ilegale bonurile de masa, iar Robu cica le tine parte muncitorilor… cred ca mai degraba lui isi tine parte ca acusi vin alegerile. Ce face cu banii publici primaria? statui prin oras, Piata Libertatii si a Unirii varza…. iar cladirile din centrul orasului arata jalnic, de pe care si-au luat mana, motivand ca nu sunt fonduri. Deci salariile tuturor bugetarilor sunt dirijate de stat nu de directorii institutiilor de stat

  4. Din 2012 Robu vrea sa privatizeze RATTul, adica reducerea personalului cu 50%, scumpirea biletelor, si numic sa nu mai fie al poporului ci doar al strainilor, asa cum este Telekomul, ENELUL, etc. Daca s-ar face un control si la primarie, oare ce ar iesi la iveala. De cand sunt ilegale bonurile de masa, iar Robu cica le tine parte muncitorilor… cred ca mai degraba lui isi tine parte ca acusi vin alegerile. Ce face cu banii publici primaria? statui prin oras, Piata Libertatii si a Unirii varza…. iar cladirile din centrul orasului arata jalnic, de pe care si-au luat mana, motivand ca nu sunt fonduri. Saleriile institutiilor de stat sunt controlate de stat nu de directorii lor.

  5. Din 2012 Robu vrea sa privatizeze RATTul, adica reducerea personalului cu 50%, scumpirea biletelor, si numic sa nu mai fie al poporului ci doar al strainilor, asa cum este Telekomul, ENELUL, etc. Daca s-ar face un control si la primarie, oare ce ar iesi la iveala. De cand sunt ilegale bonurile de masa, iar Robu cica le tine parte muncitorilor… cred ca mai degraba lui isi tine parte ca acusi vin alegerile. Ce face cu banii publici primaria? statui prin oras, Piata Libertatii si a Unirii varza…. iar cladirile din centrul orasului arata jalnic, de pe care si-au luat mana, motivand ca nu sunt fonduri. Salariile institutiilor de stat sunt controlate de stat nu de directorii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *