Angajații Consiliului Judeţean Timiş nu știau de firma familiei lui Ostaficiuc…

ostaficiuc

Ședința de judecată de joi în care a fost dezbătut dosarul fostului președinte al CJT, Constantin Ostaficiuc, dosar în care este cercetat pentru conflict de interese, a început cu o oră mai târziu decât era programat. Motiv pentru Constantin Ostaficiuc să iasă la o scurtă plimbare, în jurul Palatului Dicasterial, însoțit de avocații săi.

Fostul lider al administrației județene a revenit în sală foarte degajat și sigur pe el. Pentru ședința de joi au fost citați patru martori, însă doar doi dintre aceștia au fost prezenți.

Este vorba despre doi foști angajați ai CJT, care au făcut parte din cadrul comisiei de evaluare a licitațiilor. Ambii au declarat că, în 2008, când o parcelă în suprafață de 816 metri pătrați, din Parcul Industrial și Tehnologic Timișoara (PITT), a fost atribuită firmei Ornella Design nu se știa despre existența vreunei relații de rudenie între fostul președinte al CJT și reprezentanții societății respective.

”S-a organizat o licitație pentru atribuirea unei parcele în suprafață de 816 metri pătrați în parcul industrial. Doi dintre ofertanți nu s-au prezentat și, potrivit legii, s-a trecut la etapa următoare, de negociere directă cu singurul ofertant (… ). Abia în 2010, în cadrul unei ședințe de plen, am aflat că acel ofertant era ginerele președintelui CJT”, a declarat primul martor citat.

”Atribuirea parcelei către Ornella Design s-a făcut cu respectarea procedurilor legale. Nu știam că există o relație de rudenie între Constantin Ostaficiuc și vreunul dintre participanții la licitație. S-au depus eforturi și s-au cheltuit resurse pentru promovarea parcului, iar orice agent economic era liber să participe la licitație. Eu am negociat la 4,2 euro metrul pătrat pe an pentru parcela respectivă, un preț peste media tarifelor negociate anterior”, a declarat cel de-al doilea martor.

Următorul termen stabilit de instanță este pe 5 mai, când vor fi din nou citați martorii lipsă joi. Reamintim că, în acest dosar, Constantin Ostaficiuc a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, procurorii găsindu-l vinovat că a concesionat o parcelă de 816 metri pătrați din PITT firmei Ornella Design, administrată de membri ai familiei sale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Angajații Consiliului Judeţean Timiş nu știau de firma familiei lui Ostaficiuc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *