Anchetă în vestul țării după ce pe Facebook s-au scos la vânzare certificare de vaccinare anti-COVID

Două asistente medicale și doi registratori au fost reţinuți în cea mai mare anchetă de vaccinare la chiuvetă de până acum

La Arad a fost demarată o anchetă, după ce pe un grup de Facebook pentru mămici, o persoană a scos la vânzare certificate care atestă vaccinarea anti-COVID. Cel puțin un asemenea certificat ar fi fost deja livrat unei persoane.

CITEȘTE ȘI: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând din 12 iulie

Aparent, oferta vine de pe un cont creat pe 5 iunie, când persoana respectivă a și devenit membru al grupului. Respectiva persoană susține că lucrează pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara.

Un certificat de vaccinare care ar fi fost furnizat de această persoană și a apărut în spațiul public ar atesta în fals o vaccinare completă realizată la un centru de vaccinare tot din Timișoara.

Purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Livia Pescar:
”Am fost sesizați prin apel 112, despre faptul că o persoană ar vinde certificate de vaccinare Covid-19 pe o rețea de socializare. Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz, într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.”

Este primul caz de posibil trafic cu certificate de vaccinare care se află în atenția polițiștilor din Arad.

sursa: radiotimisoara.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *