Amenzi uriaşe în noul Cod Rutier pentru şoferii care atârnă cruciuliţe sau icoane pe parbriz

Amenzi uriaşe în noul Cod Rutier pentru şoferii care atârnă cruciuliţe sau icoane pe parbriz

Amenzi uriaşe în noul Cod Rutier pentru şoferii care atârnă cruciuliţe sau icoane pe parbriz.

Șoferii riscă amenzi uriașe pentru amplasarea incorectă a suportului de telefon, iconițelor și jucăriilor de pluș sau a altor obiecte care pot reduce vizibilitatea şoferilor. Noul Cod Rutier prevede amenzi de până la 2.900 de lei dacă sunt încălcate aceste reguli.

Polițiștii de la Rutieră îi pot amenda pe șoferii care au cruciuliţe și icoane în parbriz întrucât acestea sunt interzise de noul Codul Rutier.

Codul rutier interzice montarea de accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale, dacă acestea obturează chiar şi parţial vederea.

CITEȘTE ȘI: Modernizări educaționale în 2 orașe timișene

Astfel, conducătorii auto care au asemenea accesorii la mașină pot rămâne fără talon, iar amenda poate ajunge până la 2.900 de lei. Mai mulți șoferi din România au fost deja amendați pentru amplasarea greșită a suportului de telefon.

Clasa a IV-a prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă. Un șofer care încalcă aceste reguli poate ajunge să scoată din buzunar între 1.305 lei și 2.900 de lei, în condițiile în care punctul de amendă e 145 de lei.

alba24

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *