Amenzi pentru șoferii care parchează pe locurile amenajate pentru încărcarea autovehiculelor electrice

Amenzi pentru șoferii care parchează pe locurile amenajate pentru încărcarea autovehiculelor electrice

Amenzi pentru șoferii care parchează pe locurile amenajate pentru încărcarea autovehiculelor electrice.

În ultima perioadă a crescut numărul de sesizări din partea cetățenilor care reclamă faptul că există conducători auto care opresc sau staționează pe locurile destinate încărcării autovehiculelor electrice din municipiu.

Cele mai multe sesizări de acest gen au fost înregistrate pe Strada Gheorghe Dima, în apropierea Parcului Botanic, pe Bdul Revoluției, vizavi de Consiliul Județean, pe Bdul Mihai Viteazul, pe Martin Luther, Republicii, pe Calea Aradului și la Modex, în zona centrală.

CITEȘTE ȘI: Timișorenii cu proprietăți neracordate la sistemul de canalizare al orașului, obligați să se înscrie într-un Registru de Evidență

Un număr de 21 de conducători auto care au fost depistați în această situație au fost sancționați de polițiștii locali în ultimele două săptămâni.

Stațiile pentru încărcarea autovehiculelor electrice sunt prevăzute cu indicatoare rutiere, cei care își parchează acolo mașinile riscând sancțiuni  cuprinse între 290 și 725 lei, conform OUG 195/2002, și chiar ridicarea acestora.

Un astfel de caz este cel al unui timișorean care a staționat ieri cu autoturismul pe astfel de locuri marcate și semnalizate de pe str. Gheorghe Dima.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să nu blocheze aceste stații pentru a evita să fie sancționați. Locurile destinate încărcării autovehiculelor electrice, alături de cele destinate anumitor activități precum taximetria, cele destinate îmbarcării sau debarcării turiștilor, precum și cele special amenajate pentru persoanele cu dizabilități sunt zone marcate corespunzător, motiv pentru care semnificația indicatoarelor trebuie respectată.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *