Amenzi pentru parcări pe pistele de bicicletă, la Timișoara

Polițiștii locali au permanent în atenție situația pistelor amenajate pentru biciclete, efectuând verificări cu privire la modul în care șoferii respectă prevederile legale referitoare la oprirea sau staționarea pe acestea. Controalele sunt efectuate cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor care folosesc ca mijloc de deplasare și de agrement vehiculele pe două roți.

CITEȘTE ȘI: Lotul 3 – Autostrada Lugoj-Deva, contract reziliat

De la începutul acestei luni, polițiștii locali au aplicat un număr de 346 de sancțiuni contravenționale în cazul conducătorilor auto care și-au parcat mașinile pe pistele pentru bicicliști din zona centrală, dar și din alte arii din oraș. Reamintim că sancțiunile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare.

Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni ca, în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența sa, să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, iar pentru cazurile în care sunt observate autovehicule pe pistele pentru bicicliști este valabil și numărul de telefon 0356.913, linie special înființată pentru astfel de sesizări.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Amenzi pentru parcări pe pistele de bicicletă, la Timișoara

  1. Amenda biciclisti minim 6 puncte penalizare adica 870 ron indiferent de abatere si maxim 8 p amenda adica1160 lei (punct amenda 145 ron)deci e mai rentabil sa fii bizon….

Lasă un răspuns