Amenzi mai mari pentru gălăgie. Petrecerile private și zgomotele de mare intensitate, aspru sancționate

petrecere

Cei care tulbură liniștea publică în mod repetat vor avea de achitat amenzi mai mari decât în prezent, conform unui act normativ adoptat de curând.

Petrecerile private care îi deranjează pe localnici, precum și zgomotele de mare intensitate vor fi aspru sancționate, începând de anul viitor. Din 26 ianuarie 2020, cei care organizează petreceri în spații neacoperite și utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor vor fi sancționați cu amendă între 2.000 și 3.000 de lei.

Repetarea contravenției în decurs de 24 de ore va fi sancționată și mai drastic, cu 3.000 până la 6.000 lei sau prestarea a 100-150 de muncă în folosul comunității.

De asemenea, persoanele care sunt responsabile de producerea zgomotelor (muzică, lucrări de renovare, gălăgie etc.) în locuințe sau în alte spații peste limita admisă, între orele 22-8 și 13-14, vor fi sancționate, potrivit recentelor reglementări legale, cu amenzi cuprinse între și 1.500 de lei, iar dacă nu se conformează, amenda va putea ajunge până la 3.000 lei sau prestarea a 70-120 de ore de activități în folosul comunității.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns