Amenzi la Spitalul ”Victor Babeș”

Trei amenzi au fost aplicate luni, în urma controlului derulat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara.

Astfel, pentru faptul că au fost internați câțiva pacienți în condiții insalubre vor plăti din buzunar două persoane din cadrul secției, dar și din bugetul propriu, unitatea sanitară. Concluziile semnalate de inspectorii sanitari în procesele verbale întocmite sunt confidențiale și vor fi înaintate Ministerului Sănătății.

Verificările au venit ca urmare a difuzării în spațiul public a unor imagini care arată condiții mizere, mobilier vechi, pereți scorojiți și lenjerie de pat uzată.

”Spitalul se află într-un proces amplu de reabilitare și reamenajare cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și se depun eforturi pentru ca toate saloanele să fie dotate conform noilor nome UE, iar pacienții să beneficieze de condiții de cazare optime. Atenția noastră este îndreptată asupra pacienților iar actul medical este prioritar. Momentan lucrările de reabilitare și reamenajare nu au fost finalizate în toate saloanele.

Spitalul este o unitate de specialitate care, datorită specificului patologiei sale, are competență maximă și deservește toată zona de vest a țării, motiv pentru care toți pacienții sunt directionați către noi. Din cauza numărului mare de pacienți cu care ne confruntăm în ultimul timp, suntem nevoiți să cazăm temporar pacienți și în saloanele din secțiile de pneumologie care încă nu au fost reabilitate”, arată într-un comunicat conducerea de la ”Victor Babeș”.

Potrivit medicului Virgil Musta, purtător de cuvânt al unității sanitare, în weekendul trecut au fost internați 18 pacienți. ”Am fost nevoiți să internăm câțiva pacienți în saloanele dezafectate. Este vorba de bolnavi cu TBC și suspiciune de tuberculoză, astm bronșic decompensat, pneumonii și bronho-pneumonii.

Situația este delicată, dar altă variantă nu aveam decât să-i internăm pe coridor sau să-i rechemăm când se externau o parte dintre cei internați. În mod normal, înainte de reînceperea lucrărilor de renovare ar fi trebuit construit un alt corp de clădire unde să mutăm secțiile.

La Pneumologie s-a terminat reabilitarea parterului, iar la etajele superioare, unu și doi, se lucrează pe coloane pentru că refacem și instalațiile sanitare, astfel că trei-patru saloane de pe fiecare nivel se află concomitent în șantier. E adevărat că nu au fost cazați în condiții civilizate, dar ce să facem? La compartimentul TBC, sunt deja șase paturi într-un salon și nu mai era loc pentru altele”, explică Virgil Musta.

FOTO: Anamaria Czap


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Amenzi la Spitalul ”Victor Babeș”

  1. amenzile aplicate spitalului cat si medicilor sunt niste aberatii atat timp cat ei NU au nicio vina pentru dotarile materiale! DSP care aplica amenzi aiurea nu este raspunzatoare pentru starea cladirilor si a dotarilor din spitalele de stat? ca doar ea reprezinta STATUL! primele amenzi ar trebui sa fie AUTOAMENZI!
    ma intreb cate saloane s-ar fi putut reabilita si dota cu „zecile de mii de euro” cheltuiti pentru „vedetele” care au canta aiurea in piata in noaptea de revelion!??
    personal cred ca pana cand nu vom avea infrastructura civilizata (drumuri, scoli, spitale, cale ferata etc.) ne-am putea lipsi de toate aceste paranghelii de prost gust!

Lasă un răspuns