Amenzi dure date de Garda Naţională de Mediu Timiş

praf pe santier

În luna martie 2020, agenți economici din județul Timiș au fost sancționați contravențional de către comisarii GNM CJ Timiș cu amenzi în valoare totală de 300.000 lei, a fost dispusă o sancțiune complementară de sistare a activității, precum și o notificare de propunere de suspendare a autorizației de mediu.

Amenzile aplicate au fost pentru nerespectări ale legislației de mediu, astfel:

– 50.000 lei pentru nerespectarea prevederilor autorizației de mediu, constatată în urma producerii unui incendiu la un service auto, din Timișoara, în data de 21.03.2020, având ca vecinătăți zone de locuit,
zone de servicii precum și pasaj cale ferată și drum public. Echipa de control a GNM CJ Timiș a constatat că depozitarea deseurilor de anvelope uzate, deseuri amestecate provenite din ambalaje materiale din
activitatea de service ( periculoase și nepericuloase amestecate), componenente vehicule scoase din uz se făcea direct pe sol fără a se deține spații amenajate sau containere pentru colectarea separată a deșeurilor pe categorii. Au fost dispuse măsuri de salubrizare a întregului amplasament de deșeurile amestecate depozitate direct pe sol, de cenușă rezultată în urma incendiului, prin predarea către societăți specializate autorizate.

– Pentru neluarea măsurilor necesare pentru diminuarea dispersiei prafului din șantiere și din activitatea de producție a betoanelor – 2 sancțiuni în valoare totală de 25.000 lei.

– Pentru lipsa actelor de reglementare au fost aplicate 2 sancțiuni în valoare totală de 90.000 lei, și s-a dispus sistarea unei activități de colectare a deșeurilor neautorizată.

– Pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor au fost sancționate trei societăți ( din Timișoara, Făget și Jimbolia) cu amenzi în valoare totală de 120.000 lei. De asemenea, pentru aspecte privind abandonarea de deșeuri pe domeniul public o Primărie a fost sancționată cu amenda în valoare de 15.000 lei.

Reamintim, faptul că toate persoanele fizice și juridice au obligația de a colecta separat deșeurile menajere și reciclabile, de a le încredința în vederea eliminării și valorificării doar operatorilor economici autorizați să presteze serviciul de colectare a deșeurilor.

Comisarii GNM CJ Timiș vor acționa în această perioadă și pentru verificarea modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari, în acest scop fiind constituită prin Ordinul Prefectului Județului Timiș, o comisie mixtă de verificare.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns