Amenzi de până la 10.000 de lei pentru cei care abandonează țestoasele de Florida

Amenzi de până la 10.000 de lei pentru cei care abandonează țestoasele de Florida

Amenzi de până la 10.000 de lei pentru cei care abandonează țestoasele de Florida.

Animalele de companie achiziționate pe perioada pandemiei sunt abandonate după ridicarea restricțiilor, deoarece oamenii au posibilitatea să petreacă întreaga zi în afara locuinței și să călătorească, iar îngrijirea prietenilor necuvântători a devenit o povară. Specialiștii Gărzii Naționale de Mediu avertizează asupra fenomenului eliberării țestoaselor de Florida în natură, ceea ce este ilegal și reprezintă o amenințare pentru speciile locale.

CITEȘTE ȘI: Doliu în folclorul bănățean. Un mare artist a plecat la Ceruri

În domeniul biodiversității și ariilor protejate, eliberarea țestoaselor de Florida, în natură este ilegală, iar contravenienții surprinși că fac acest lucru riscă sancțiuni cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

”Fenomenul abandonării în natură a țestoaselor achiziționate pe post de animale de companie, achiziționate din magazinele de profil, reprezintă o amenințare, pentru specia autohtonă de broaște țestoase și pentru unele specii de plante, de aceea facem apel la cei care dețin astfel de reptile să nu le elibereze în mediul natural! Contravenienții surprinși că fac acest lucru riscă sancțiuni cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei”, subliniază Marioara Artemis Gătej, comisar general al Gărzii Naționale de Mediu.

În cazul în care nu mai pot avea grijă de reptilele pe care le dețin și nu reușesc să le găsească un alt adăpost, într-o familie dispusă să le îngrijească, cei care dețin astfel de specii trebuie să se adreseze grădinilor zoologice și în nici un caz nu trebuie să le elibereze în mediul natural.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *