Ambrozia își face de cap în Timișoara!

August şi septembrie sunt lunile în care ambrozia, cunoscută şi sub denumirea de “iarba pârloagelor”, face ravagii, pentru că e în perioada de înflorire, când produce mari cantităţi de polen.

De altfel, o singură plantă poate produce până la 1 miliard de granule într-un sezon.

În urmă cu zece ani, foarte puţini români ştiau ce înseamnă ambrozia şi câte de periculoasă poate fi.

De altfel, unul dintre cei mai căutaţi medici alergologi din ţară spune că în acea perioadă, pacienţii şi nici măcar medicii nu conştientizau alergiile pe care le producea planta.

Amenzi imense pentru proprietarii de terenuri cu ambrozie

În luna februarie, Parlamentul României a adoptat o lege prin care proprietari care nu-şi curăţă terenurile de această plantă pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 750 şi 5.000 de lei, pentru persoanele fizice şi între 5.000 şi 20.000 de lei, pentru cele juridice. Specialiștii afirmă că, în momentul de faţă, planta este atât de mult răspândită că nu se mai poate combate şi consideră că pe lângă această măsură autorităţile ar trebui să intervină şi într-o altă direcţie.

“E foarte bine că s-a dat lege şi se curăţă terenurile, dar nu e de ajuns. La noi a luat aşa mare amploare acest fenomen că nu cred că mai poate fi stârpit. Cantităţile de polen depăşesc de 15 ori nivelul cunoscut în restul Europei”, afirmă un specialist.

Din păcate și în acest an, Timișoara este invadată de această plantă, care cauzează alergii serioase și alte afecțiuni.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns