Ambele victime ale accidentului de la fosta mină Uricani au fost găsite decedate

concedieri valea jiului

Echipele de intervenţie i-au găsit astăzi pe amândoi muncitorii surprinși sub tonele de moloz în urma prăbuşirii turnului de extracţie de la exploatarea minieră Uricani din Valea Jiului. Amândoi bărbații au fost găsiți decedați.

Echipele de salvare au reluat astăzi operaţiunea de căutare a celor doi muncitori, cu vârstele de 31, respectiv 41 de ani, care au fost surprinşi sub moloz după surparea, miercuri, a turnului de extracţie de la Mina Uricani.

O echipă lărgită a Detaşamentului Petroşani, alcătuită din nouă pompieri, a acţionat pentru îndepărtarea molozului rezultat în urma prăbuşirii.

Primul a fost găsit muncitorul de 41 de ani, acesta fiind prins sub o placă grea de beton, iar cel de-al doilea a fost găsit în apropiere de primul.

Pentru găsirea victimelor, pompierii au acţionat cu echipamente aflate în dotarea containerului multirisc şi au fost sprijiniţi de cinci utilaje grele aparţinând firmei de ecologizare, exploatării miniere şi Consiliului Local Uricani.

În operaţiunile de căutare ale celor doi muncitori au fost angrenaţi pompieri specializaţi în activităţi de căutare-salvare şi ajutor medical.

La faţa locului s-a folosit o cameră cu termoviziune, iar echipele de salvare au fost ajutate de cinci câini antrenaţi pentru misiuni de căutare, aceştia fiind aduşi de la ISU Hunedoara, Salvamont şi Asociaţia ‘Câini de Salvare Transilvania’.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.