Alocaţie pentru micii sportivi! Ideea proiectului aparţine iniţiatoarei Caravanei Educaţiei în judeţul Timiş

Vești bune pentru micii sportivi! Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, o propunere legislativă care prevede că Ministerul Tineretului şi Sportului acordă sportivilor de performanţă tichete valorice lunare în valoare de 150 de lei, acestea fiind utilizabile pe teritoriul României.

S-au înregistrat 142 de voturi „pentru”, un vot contra și 87 de abțineri.

„Copiii şi juniorii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanţă”, se arată în proiectul de lege.

Tichetele se acordă pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanţă.

„Valoarea nominală permisă pentru un tichet de sportiv pe suport de hârtie este de 150 lei pe lună, utilizabilă doar pe teritoriul României la persoanele juridice cu care Ministerul Tineretului şi Sportului va avea un acord semnat în acest sens”, mai prevede propunerea legislativă adoptată de Camera Deputaților.

Tichetul de sportiv are valabilitate de un an de la data emiterii.

Proiectul de lege este redactat de Bogdan Constantin Matei, fost ministru al Tineretului şi Sportului, după ideea lui Beatrice Mercado, preşedintele Asociaţiei Născut pentru Sport și inițiatorul Caravanei Educației în județul Timiș.

Un susținător important al proiectului este deputatul Ştefan Ovidiu Popa.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns