Alocația pentru hrana pacienților din spitale, dublată din 1 iunie: de la 11 la 22 de lei pe zi

Alocația pentru hrana pacienților din spitale, dublată din 1 iunie: de la 11 la 22 de lei pe zi

Camera Deputaților a adoptat, cu largă majoritate de voturi, Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006, republicată, potrivit căruia norma de hrană alocată în unitățile spitalicești se dublează, începând cu 1 iunie a.c., de la 11 la 22 lei, anunță deputatul PSD Elena Dinu prin intermediul unui comunicat de presă, conform stiripesurse.ro.

”Potrivit actului normativ, sunt instituite noi norme cu privire la alocaţia de hrană în unităţile spitaliceşti, precum şi procedura de stabilire a acesteia.

„Cuantumul alocaţiei de hrană în unitățile sanitare publice se stabilește prin ordin al ministrului sănătății, se actualizează anual, în funcție de rata inflației și nu poate fi mai mic de 22 lei/zi de spitalizare. Cheltuielile aferente alocației de hrană în unitățile sanitare publice se asigură prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate” – se precizează în raportul comun al Comisiilor pentru sănătate și familie și pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, cu amendamentele admise, ce a fost votat de plen la acest proiect legislativ.

Legea reprezintă un prim demers adoptat la inițiativa PSD din pachetul de măsuri „Sprijinim România”, așa cum am promis românilor.

De asemenea, Parlamentul a votat și majorarea la 3.000 lei a salariului minim în agricultură și industria alimentară, lege ce va intra în vigoare tot de la 1 iunie.

Salut votul celor două acte normative propuse de PSD, prin care, în mod explicit, viața românilor va cunoaște îmbunătățiri substanțiale.

Oamenii trebuie să aibă încredere că absolut toate măsurile din acest pachet de susținere economic și social vor fi puse în aplicare, astfel încât traiul zilnic al populației să fie decent și suportabil”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *