Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș: Succes în Parlament privind „brățările electronice” pentru agresorii din cazurile cu violență domestică

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș: Succes în Parlament privind „brățările electronice” pentru agresorii din cazurile cu violență domestică

„Raportul de admitere pentru brățările electronice a fost adoptat în unanimitate! Am depășit încă o etapă semnificativă pentru o legislație sănătoasă în domeniul violenței domestice. Cât de curând, agresorii vor purta brățări electronice care le vor monitoriza mișcările prin GPS. România se va depărta de realitatea ultimilor cinci ani, când între 30-40% din ordinele de protecție emise au fost încălcate.

Ceea ce s-a întâmplat azi la Comisia juridică este luminița de la capătul tunelului. Rămâne doar votul în plenul Camerei pentru a avea în sfârșit o lege care poate aduce o revoluție în sistemul de protecție al victimelor violenței domestice.

Victimele violenței domestice nu vor mai trebui să trăiască în teamă! Dacă un ordin de protecție a fost emis, atunci nu va fi încălcat. Și vom avea legislația necesară care să garanteze asta!

Brăţările electronice vor fi integrate într-o infrastructură naţională, sub numele de Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME). Atunci când se emite un ordin de protecție, persoana supravegheată va primi o brăţară electronică care îi va monitoriza mișcările prin GPS. Dacă va depăși limita impusă prin ordin, sistemul va emite o alertă direct către secţiile de poliţie, pentru ca intervenția să fie cât mai rapidă. Și victima va avea asupra sa o brățară electronică, pentru ca Poliția să o poată găsi și alerta.

„Brățările electronice” vor schimba radical regulile jocului în domeniul legislației protecției victimelor domestice. Aștept cu nerăbdare votul în plenul Camerei. Cu toții merităm o viață sigură și demnă acasă!
#haicăsepoate
PS: Am inițiat acest proiect alături de Florin Cîţu și Marcel Vela. Mulțumesc tuturor colegilor pentru susținere și vot”, a scris, pe Facebook, Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns