Alin și Alexandra, salvatorii din Vulcan

Alin și Alexandra, salvatorii din Vulcan

Alin și Alexandra, salvatorii din Vulcan.

Colegii noștri, Alin și Alexandra, ambii agenți de poliție în cadrul Biroului Ordine Publică Vulcan, își vor aminti, cu siguranță de ziua de 21 iunie 2024.

Cei doi tineri polițiști au fost solicitați prin  apelul de urgență 112 să intervină nu pentru a aplana o stare conflictuală, aplicând „sancțiunile legale”, ci pentru a salva o viață.

Viața unui tânăr,  ca și ei. Dispecerul de serviciu i-a informat pe colegii „din teren” că un bărbat de 34 de ani vrea să se arunce de pe baraj.

„În jurul orei 11.30, în temeiul sesizării, ne-am deplasat la fața locului, unde am identificat bărbatul, care se afla pe barajul din Sohodol, dezbrăcat (având hainele lângă el),  manifestându-și intenția de a se sinucide.

Până la sosirea echipei de negociatori ai Poliției, cei doi polițiști de la ordine publică au dat dovadă de ceea ce, în limbajul de specialitate se numește „empatie tactică” și „ventilare emoțională”.

„Te cred ca ai probleme, i-a spus unul dintre polițiști, bărbatului. Și eu am, haide să vorbim” – a spus Alin.

„În urma discuțiilor purtate cu acesta, l-am convins să renunțe la ideea de sinucidere și l-am determinat să coboare de pe baraj, ajutându-l în acest sens.

În continuare, am purtat discuții cu acesta, fiind întrebat despre motivul gestului pe care urma sa îl facă, acesta ne-a relatat faptul ca are probleme în familie.

La fata locului s-a prezentat și un echipaj al Ambulanței, care l-a preluat și l-a condus la UPU Petroșani, secția psihiatrie, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.” – își amintesc cei doi agenți de poliție.

CITEȘTE ȘI: ANM a emis o avertizare de ploi torenţiale, grindină şi vijelii. Este vizat și Banatul


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *