Alin Nica, președintele PNL Timiș: ”Unii dintre adversarii noștri mai cred că facem politică de cafenea. Se vor înșela amarnic”

Alin Nica: "Simonis a cumpărat, pe persoană fizică, câțiva aleși locali. Comunitățile locale rămân liberale"

Președintele PNL Timiș, Alin Nica, a afirmat, într-un interviu, că s-a dat startul acțiunii de anunțare a candidaturilor în interiorul partidului pentru diversele poziții scoase la bătaie anul viitor în cadrul alegerilor ce vor avea loc.

– Care este relația cu primarii PNL din Timiș?

– Cu două excepții, relația cu primarii PNL este excelentă. Vreau să vă amintesc faptul că față de alegerile din 2020, PNL a câștigat alegerile parțiale din Voiteg din 2021 și are primar interimar la Giroc. În ambele cazuri, pe seama PSD. De asemenea, avem acceptul de candidatură din partea PNL la viitoarele alegeri de la patru primari de la alte partide, inclusiv PSD. Pe lângă aceștia, avem discuții avansate cu alți șapte primari PSD. Atât pot să vă spun momentan. Noi nu batem toba, noi acționăm. Unii dintre adversarii noștri mai cred că facem politică de cafenea. Se vor înșela amarnic. Suntem și vom fi pe teren. Dorim să construim una dintre cele mai puternice filiale PNL din țară și pentru asta căutăm cei mai buni candidați în fiecare unitate administrativ teritorială. Doar fiind puternici la nivel local, putem avea o influență mai mare la nivel național. Dorim să avem cei doi centri de putere locală de la PNL pentru prima dată în 34 de ani. De aceea Clujul, Doljul au avut succes în materializarea unor proiecte majore care au nevoie de finanțare de la București! Pentru că nu au anulat energii în plan local pe lupte politice!

– A devenit oficial că fostul primar Nicolae Robu este din nou apropiat de PNL Timiș, după o perioadă de pauză de circa 3 ani, și chiar va fi candidatul PNL la Primăria Timișoara. Cum este relația cu dl Robu și la ce să ne așteptăm pe viitor?

– Da, este adevărat. În urma sondajelor realizate anul trecut și anul acesta, este clar că anul viitor lupta se va da între Nicolae Robu și actualul primar. Timișorenii au votat la mânie în 2020 și mulți regretă alegerea făcută. Este clar regresul administrativ din acești 3 ani din Timișoara, dar cel mai dureros pentru noi este necontinuarea proiectelor începute de administrația liberală condusă de Nicolae Robu și oportunitățile de finanțare europeană ratate de administrația Fritz. Din păcate, va fi mult de muncă pentru a recupera greșelile făcute în acești 3 ani în Timișoara. Fritz este un experiment dureros pentru toți locuitorii Timișoarei. Revenind la dl primar Robu, el nu a plecat niciodată din PNL, este în continuare membru. Așa cum a spus chiar domnia sa, nu mai avea girul să fie activ din punct de vedere politic după alegerile pierdute în 2020, dar văzând subperformanța noii administrații a simțit că e necesară această revenire în scop corectiv. Poate dacă timișorenii nu stăteau în frig sau în carantină nejustificată, dacă firmele municipiului (STPT, Colterm, Piețe) nu ar fi fost puse pe butuci de ”teroriștii” administrativi Fritz – Lațcău, dacă traficul nu se înrăutățea sau orașul ar fi fost mai curat, poate că nu ar fi fost nevoie să revină dl Robu în viața publică. Dar cred că este o necesitate. Dl Robu, știm cu toții, nu a pierdut pentru că nu a avut realizări administrative, ci oamenii l-au taxat pentru atitudine. În acești 3 ani, dl Robu a învățat ce a greșit, iar oamenii și-au dat seama că un primar fără realizări administrative, cum este Fritz, nu poate duce orașul peste Cluj-Napoca sau Iași. Fritz condamnă Timișoara la rămânere în urmă.

– Cum vor arăta și cum se vor face listele pentru Parlament?

– Zilele trecute am deschis acțiunea de anunțare a candidaturilor în interiorul partidului pentru diversele poziții scoase la bătaie anul viitor în cadrul alegerilor ce vor avea loc. Le-am spus membrilor, colegi din PNL Timiș: singura rețetă a succesului este munca. Vom avea criterii clare pentru a desemna candidații, iar evaluarea se va face lunar. Unul dintre criteriile importante va fi implicarea în alegerile europarlamentare. Pentru candidații la lista pentru Parlament, va fi nevoie de implicare maximă și în alegerile locale.

– Ce măsuri se pot lua pentru ca filiala să nu mai aibă parte de plecări, cum a fost cazul în mandatul actual?

– Nu poți garanta niciodată acest lucru. Cu oamenii te poți înșela cel mai des. Ceea ce îmi doresc să construim în PNL Timiș, și am început să facem acest lucru imediat după alegerile din 2020, este să facem o echipă în care să îmbinăm tinerețea cu experiența, să punem mai mult accent pe acei oameni care sunt loiali principiilor și valorilor liberale, dar și echipei, să ne ferim de oportuniști. Calea către succes este valoarea, perseverența și munca. Asta încerc să le insuflu colegilor mei. Echipa se călește în alegeri. Pentru noua echipă PNL, alegerile de anul viitor vor fi șansa de a dovedi oamenilor că merită votul lor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Alin Nica, președintele PNL Timiș: ”Unii dintre adversarii noștri mai cred că facem politică de cafenea. Se vor înșela amarnic”

  1. Vezi asocierea Nica – Dino Manzotti. Bebe Sabie. Nicu Cutitu si alti trepadusi nemancati … mai trebuie? DUBAI … Bai-Bai … cenzurati, cenzurati, asa se vad aservitii!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *