Alin Nica îi cheamă pe americani la Timișoara

A avut loc, în aceste zile, lansarea North American Economic Club Timișoara, club de afaceri ce își propune să promoveze și să susțină business-ul Nord American în zona de vest, dar și să promoveze interesele investitorilor.

CITEȘTE ȘI: Colterm contestă amenda pentru certificatele verzi

Invitat în cadrul evenimentului, președintele CJ Timiș, Alin Nica, le-a transmis oamenilor de afaceri americani, cât și ambasadorilor SUA, Canadei și Mexicului în România, dorința instituției pe care o conduce ca prima reprezentanță a American Chamber of Commerce (AmCham) în afara Bucureștiului să fie deschisă la Timișoara. În acest sens, președintele CJT i-a asigurat de sprijinul complet al consiliului județean, precum și al colegilor din administrația publică locală.

„Un pas important către acest deziderat a fost îndeplinit ieri, prin lansarea Clubului Economic Nord American din Timișoara. Luând în considerare puterea economică a județului, cât și potențialul de creștere a acestuia, o următoare logică etapă de consolidare a prezenței investitorilor americani în zona noastră ar fi dată de deschiderea unei reprezentanțe a Camerei de Comerț Americane”, a declarat Nica.

Dezideratul nostru este acela de a realiza o strategie unitară de dezvoltare a județului, cu planuri de acțiune concrete și realiste, care să cuprindă experiența sectorului privat alături de cea a administrației publice locale, precum și opiniile societății civile și ale mediului de afaceri, a subliniat președintele CJ, Alin Nica: „Împărtășim viziunea Clubului Economic Nord American, care dorește să promoveze excelența în parteneriatul româno-american. În calitate de autoritate publică locală, vom lucra în direcția dialogului onest și a măsurilor ferme în relația cu mediul de afaceri și cu investitorii”.

SUA reprezintă unul dintre principalii investitori la nivelul economiei românești, deținând, conform BNR, un stoc al investițiilor străine de circa șase miliarde de euro, plasându-se pe locul cinci în topul investitorilor străini.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns