Alin Nica: „Este dreptul României să facă parte din spațiul Schengen și să beneficieze de toate avantajele statutului de membră a UE”

Alin Nica: „Este dreptul României să facă parte din spațiul Schengen și să beneficieze de toate avantajele statutului de membră a UE”

Alin Nica: „Este dreptul României să facă parte din spațiul Schengen și să beneficieze de toate avantajele statutului de membră a UE”.

Este dreptul României să facă parte din spațiul Schengen și să beneficieze de toate avantajele statutului de membră a UE. Acesta este mesajul prezentat de Alin Nica, președintele CJT,  în fața Delegației conduse de Ernst Woller, președintele Parlamentului Regional Viena.

„În cadrul întrevederii la care au participat și ambasadorul Bruck-Friedrich, Georg Oberreiter, adjunct-şef de misiune la Ambasada Austriei și Georg Bardeau, consul onorific al Austriei la Timișoara, am adus în prim-plan argumente economice, lucide, nu emoții și frustrări.

CITEȘTE ȘI: Rectorul UVT, Marilen Pirtea, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Lucian Blaga” Sibiu

România a investit mai bine de 1 miliard de euro pentru protejarea frontierelor externe ale UE. România şi-a îndeplinit toate responsabilitățile privind protejarea frontierelor externe al UE, fapt recunoscut de către Comisia Europeană în raportul său din 2021. România şi-a exprimat deschiderea chiar pentru vizite complementare ale experților din toate țările membre UE care au întrebări suplimentare sau îndoieli.

Este rândul Austriei să își depășească problema politică și, în 5 decembrie, luna viitoare, să renunțe la blocarea intrării României în spațiul european de liberă circulație.

Frica actualului guvern austriac că locurile de muncă vor fi ocupate de români nu are o bază solidă, deoarece românii sunt liberi să circule deja din 2007. Faptul că românii pleacă să muncească în străinătate după ce statul român a investit în educația lor, în crearea aptitudinilor lor, reprezintă chiar un mare câștig pentru ei. Mai mult, Austria asigură zeci de mii de locuri de muncă în țara de origine tocmai datorită faptului că investește în Romania, ca parte a lanțului economic.

Ernst Woller, președintele Parlamentului Regional Viena, m-a asigurat că argumentele prezentate de mine sunt valide, binevenite și vor fi transmise la nivel național, în Austria. Îi mulțumesc pentru susținere și cred că își poate aduce contribuția deoarece liderii austrieci regionali au un important cuvânt de spus în convingerea celor reticenți”, este mesajul transmis de președintele CJT.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Alin Nica: „Este dreptul României să facă parte din spațiul Schengen și să beneficieze de toate avantajele statutului de membră a UE”

  1. vrajeli. baga toti politrucii capu’ in poza sa ne arate cum „lupta” ei ca sa intram in schmenghenenghen. zic ne uitam si cine a castigat alegerile in olanda, si ce probleme sunt in oiropa cu migratia. proiectu’ oiropean a luat-o razna si in loc oiroparlamentarii sa-l readuca pe un fagas normal, ii dau inainte cu aberatii gen renuntarea la dreptul de veto sl tarilor. cand de la comunitatea oiropeana a carbunelui si otelului ajungi la #prosteala verde chinuind populatiile cu tot felu’ de ideologii demente si deturnarea democratiei prin oengheuri si birocrati nealesi de nimeni, la ce sa te astepti? da’ asta nu-i motiv sa nu vina neocolonialistii in vizita la kolonie, evident!

  2. se intampla prin 2009: „Intrebat daca Ucraina ar trebui inclusa in UE, Geert Wilders a raspuns: „Nu, eu cred ca nicio alta tara nu ar trebui sa se mai alature UE. Eu sustin chiar excluderea Romaniei si a Bulgariei din Uniunea Europeana. In Parlamentul olandez, partidul meu a votat impotriva ratificarii tratatului care a autorizat aderarea Romaniei si a Bulgariei”.
    dap, wilders asta tocma’ ce-a castigat alegerile in olanda. deci … schmenghenengen fericit tuturor celor ce mai „pun botu'” la vrajelile politrucilor.

    #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *