Alin Chirilă face performanţă în MMA. Centură câştigată la profesionişti în capitala Angliei

Alin Chirila

Alin Chirilă, un gălăţean mutat la vârsta de 17 ani la Timişoara, a cucerit, recent, o centură importantă în MMA.

La Londra, în cel de-al patrulea său meci la profesionişti, carieră începută după şapte victorii consecutive la nivelul valoric imediat inferior, el l-a învins în cadrul UCMMA 60 pe galezul Matthew Holland, atrăgând atenţia mai multor manageri care colaborează cu UFC şi Bellator.

Chirilă, aflat în aceste zile în oraşul de pe Bega, se pregăteşte deja pentru revanşa programată în 17 noiembrie, tot pe meleaguri britanice.

Pentru prima confruntare cu Holland s-a antrenat alături de Jason Radcliffe şi Darren Springer-Stewart, sportivi care activează în puternicele promoţii Cage Warriors, UFC şi Bellator.

„La profesionişti am strâns patru meciuri, dintre care am câştigat trei şi am pierdut unul. Toate au fost la Londra, iar în primul am fost învins de un rus prin submission. Am avut prea multă încredere când am intrat la profesionişti, veneam după o serie de şapte victorii la semiprofesionişti. I-am acordat revanşa lui Matthew Holland, vom lupta din nou în 17 noiembrie, tot cu centura în joc. A spus că a intrat accidentat în primul meci, că a avut o problemă la picior. Ne-am întâlnit după meci şi am vorbit. Am acceptat să-i acord revanşa, dar i-am impus condiţiile mele. Nu voi mai face slăbire pentru a ajunge la 77 de kilograme, ci voi lupta la categoria mijlocie, la 84 de kilograme. Condiţiile financiare au fost acceptate, mai rămâne să vorbim cu managerii şi să semnăm contractul”, ne-a declarat Alin Chirilă.

El s-a mutat în Anglia la vârsta de 21 de ani şi s-a pregătit în primii ani la academia lui Cătălin Zmărăndescu. A dat apoi de Brad Pickett, luptător în UFC, care a acceptat să-l antreneze.

„A văzut potenţial în mine şi a început să mă antreneze. Mi-a impus stilul său de luptă, potrivit unei persoane mai mici de statură, stil făcut celebru de Mike Tyson, care implică multe eschive. M-a îndemnat să lucrez mult la corp şi la cap, să schimb nivelul. M-a avantajat, pentru că am avut adversari mai înalţi decât mine. El m-a luat după doi ani de antrenamente cu Cătălin Zmărăndescu”, ne-a mai spus Alin Chirilă.

În luna iulie el a deschis o sală de MMA la Timişoara, în clădirea Modex din centrul oraşului. S-a mutat în capitala Banatului, dar va lupta în continuare în Anglia.

Vrea să şi antreneze şi îi aşteaptă pe cei interesaţi să le dezvăluie secretele celui mai violent sport de contact.

„Am elevi noi, încerc să aduc alte tehnici, alt stil, sunt anumite lucruri pe care le-am învăţat de la sportivi de top şi mi-aş dori să le transmit mai departe. Am avut o sală de MMA şi la Londra, cu 30 de sportivi. Cu unul dintre ei, născut la Bucureşti, am câştigat o centură la semiprofesionişti în K1, în cuşcă, tot în Anglia, la categoria grea. Am trăit atunci emoţii incredibile, cu acea ocazie mi-am dat seama cât de mult îmi place să antrenez. Sunt emoţii pe care nu le poţi trăi în altă parte. La Timişoara este o criză de luptători profesionişti de MMA. Sunt câţiva băieţi care practică acest sport la nivel de amatori, sunt bucuroşi când le arăt lucruri pe care nu le cunosc. Vreau să organizez o gală de MMA la Timişoara, dar încă nu mă pot gândi la acest lucru până când nu voi avea meciul-revanşă din luna noiembrie. Am în plan să lupt şi în Bellator, este principalul meu obiectiv pentru anul următor”, ne-a dezvăluit Alin Chirilă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns