Alimentul foarte popular care poate fi interzis în România. Legea e la un pas de adoptare

frigider 1

Margarina ar putea fi interzisă în România, după ce Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege inițiat de senatorul USR Adrian Weiner privind limitarea conţinutului de acizi graşi trans în produsele alimentare destinate consumului uman.

CITEȘTE ȘI: Rochie cu fluturi, împodobită cu dragoste de bunici, la Timișoara

Potrivit dcnews.ro, senatorul USR, Adrian Weiner, cel care a inițiat proiectul, este convins că acest demers, așteptat de multă vreme, va conduce spre civilizație alimentară în România.

Proiectul de lege inițiat de Adrian Wiener, senator USR și medic, ar urma să intra în vigoare la 1 aprilie 2021.

Margarina conține acizi grași și uleiuri care dăunează sănătății organismului, motiv pentru care ar putea fi interzisă de anul viitor. Weiner a spus că există o soluție pentru a nu fi eliminată de pe piață.

 „Dacă se folosesc alte tipuri de uleiuri, nu. Asta obligă legea, de fapt. Acizii trans să fie înlocuiți cu alte tipuri de uleiuri care sunt ok pentru sănătate”, a spus medicul Adrian Weiner pentru sursa citată.

Aprobarea acestui proiect este așteptată de mult timp. „E un pas important, așteptat de foarte mult timp. De cel puțin trei ani de zile, legea stă prin sertare. Este un pas mare spre civilizația alimentară în România.

După cum știu, acizii grași trans sunt cei mai toxici macronutrienți la adresa vaselor de sânge. Estimările arată că între 3.000 și 5.000 de români mor anual strict din cauza riscului nutrițional suplimentar inclus de acizii trans”, a declarat senatorul USR.

„Eu cred că e cea mai importantă inițiativă în medicina preventivă din acest mandat parlamentar. Mă bucur foarte mult pentru această lege. Și sper același lucru și cu legea în ceea ce privește reglementare tutunului și cu accizarea excesului de zaharuri din băuturile răcoritoare și toate inițiativele în zona preventivă care ar influența masiv în bine sănătatea publică”, a mai spus Adrian Weiner.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Alimentul foarte popular care poate fi interzis în România. Legea e la un pas de adoptare

  1. Dar untura nu este toxica oare? Untura aia de la porc. Untul nu este un aliment foarte-foarte „greu”? Untul de casa poate fi consumat, oare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *