Alfred Simonis clarifică confuziile privind Ținutul Secuiesc

simonis 29 apr

Scandalul iscat în jurul proiectului de autonomie a Ținutului Secuiesc a fost clarificat de Alfred Simonis, liderul de grup al deputaților PSD, care a explicat pe o rețea de socializare cum stau lucrurile în realitate: ”<Sunt politicieni care se cațără pe spaimele românilor ca să câștige electoral>. Asta spunea marți domnul Iohannis. Miercuri, își pune fața de Vadim Tudor și minte bombastic că PSD vinde Ardealul. Cine e iresponsabil, domnule Iohannis?!

DUPĂ O LUNĂ! O lună a trecut de când a trecut tacit acel proiect. Repet, TACIT! Niciodată acest proiect nu a fost votat în Camera Deputaților. De ce tacit?! Pentru că PNL a infectat Parlamentul și a fost nevoie de câteva zile ca să se pună la punct sistemul online de ședințe și vot. Fix când se împlinea termenul de adoptare tacită și nu a mai putut fi respins la vot, deși era pe ordinea de zi cu raport de respingere. Dar:

 1. PSD a votat întotdeauna împotriva unor astfel de inițiative. Și acum și în ultimii 15 ani de când tot sunt depuse astfel de inițiative. Și vom vota și pe viitor la fel!
  2. Guvernul a trimis un punct de vedere după patru luni de când i-a fost solicitat. Procedura nu a fost îndeplinită până la capăt din această cauză!
  3. Senatul a respins definitiv acest proiect. ȘI NU ”datorită” intervenției lui Iohannis, așa cum susține mincinos în comunicatele prezidențiale. Acel plen era anunțat cu cel puțin două ore înainte să ieșiți dvs și să vă maimuțăriți la televizor.

Sper ca profesorul Iohannis să învețe ceva din această lecție de și să înțeleagă că România are nevoie acum de soluții pentru a traversa cu bine această criză. Nu de spaime naționaliste imaginare! Românii așteaptă un plan cu măsuri pentru protejarea nivelului de trai și a locurilor de muncă! Care NU există! Aceasta ar fi trebuit să fie unica preocupare a lui Iohannis și a ”Guvernului meu”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Alfred Simonis clarifică confuziile privind Ținutul Secuiesc

 1. Au mare tupeu acesti psd iști, după ce au făcut o de oaie , tot ei fa c scandal ,tot ei sint tari in clanta,vin cu tot felul de explicatii , motive,inca nu au aflat,psd ul este istorie , la anul nu o sa se mai auda de ei , exact ca pnț.

   1. vaiduc, Esența democrației este libertatea de exprimare cu respectarea demnității oamenilor și legilor în vigoare. Nimic în comun cu mentalitatea de tip legionar sau dictatorial care după cum se vede din satelit funționează la parametrii proiectați; deși inteligent în aparență te ține captiv întro imagine virtuală de pseudo societate liberă în care individul semidoct are dreptul să spună oricui ce poftește sau să tacă, explicit sau prin subînțeles.
    Referitor la politică, această țurcă dâmbovițeană exportată peste Carpați, se datorează aceleași mentalități care prin gest reflex de autoapărare estompează din fașă orice manifestări normale și democratice.

    1. Marsaviile si emanatiile iredentisto-horthyste ,sunt considerate „manifestari normale si democratice” ??Citeste ,aprofundeaza si respecta Constitutia Romaniei ! Toti cei care nu au respectat Constitutia ,majoritatea dintre ei fiind sub prestare de juramant, profitind si de starea de urgenta in care se afla Romania,sa fie trasi la raspundere .in mod exemplar!

 2. BRAVO IOHANIS! IN SFARSIT UN PRESEDINTE CU DEMNITATE SI CU PERSONALITATE ! E GREU CA MULTI NU SUNT CAPABILI SA-L INTELEAGA …DAR NICI NU TAC !….

 3. Pai nu tine nimeni evidenta proiectelor de lege depuse la CD si a termenelor de adoptare „tacita”? Pai atunci de ce mai exista? Conducerea CD ce rol are? Trec „tacit” fiindca se vrea sa se treaca iar acum PSD-ul drege busuiocul

 4. Mai tanar psdeu si mincinos ordinar!

  Cateva intrebari:
  1) Care este diferenta juridica intre o LEGE adoptata TACIT si una prin vot?
  Dupa mintea ta de bibilica legile adoptate tacit nu sunt valabile??

  2) Ce relevanta are votul impotriva din alte ocazii daca ACUM legea a fost ADOPTATA?

  3) De ce nu ati introdus-o la vot cand v-a cerut deputatul Pascan?

 5. fredy mai taci dragului din gura ,intra sub pat si dati vre-o doua palme ,luati va catrafusele si treceti pe dreapta care mai sunteti acum pe stanga ,sa ramana un partid curat care promoveaza patura de la mijloc in jos ,sa nu-si mai bata libertinii astea de poporul roman .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *