Alexandru Rafila spune că în luna mai vor fi relaxate restricţiile și situația va reveni la normal

alexandru rafila 1

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a anunțat că la sfârșitul lunii aprilie, în România vom avea 14.000 de cazuri de coronavirus.

Reprezentatul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății crede că în luna mai vor putea fi relaxate restricțiile și situația va reveni la normal.

„Nu pot să știu când se va opri starea de urgență, dar probabil că vom mai avea de așteptat 2-3 săptămâni până vom ajunge la maximul numărului de cazuri noi. E important ca acest număr maxim să nu crească vertiginos, să crească la o valoare care să permită asistența medicală corespunzătoare în această perioadă.

Undeva în luna mai, să se permită reluarea activităților. E absolut necesară și toată lumea își dorește să revină la o situație cât de cât normală, chiar dacă diferită de ceea ce am trăit înainte. Păstrând această distanțare socială, regulile igienice, cred că putem încet-încet să reluăm activitatea economică. E imperios necesar să ne gândim la modul în care vom funcționa în perioada următoare”, a spus Rafila la Antena 3.

„Probabil că spre sfârșitul lunii aprilie vom avea undeva spre 12 și 14.000 de cazuri noi, cu totul bineînțeles, cumulativ. Important este ca numărul de cazuri noi înregistrate zilnic să nu crească foarte mult și nu la persoane care au boli cronice grave”, a adăugat Rafila.

Președintele Societății Române de Microbiologie a mai spus că ar trebui să fim pregătiți cu o strategie pentru momentul în care vom putea relua activitatea economică.

Sursa: observator.tv

Foto: playtech.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *