Alexandru Rafila: De la 1% cazuri pozitive acum 3-4 săptămâni, am ajuns la 3% zilnic. Care este marele pericol

Alexandru Rafila, despre valul de copii răciți: Primăvara se întâmplă să fie viroze
Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, atrage atenția că media ultimei săptămâni arată o dublare a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus față de media săptămânii anterioare, astfel că procentul cazurilor pozitive s-a stabilizat la 3%, zilnic, față de 1 – 1,5% cât era acum 3 – 4 săptămâni. „Ne găsim în fața unei probleme de sănătate publică”, spune Rafila.

CITEȘTE ȘI: S-au redeschis, pentru trecerea autoturismelor, punctele de frontieră cu Ungaria de la Cenad și Nădlac II Autostradă

  • „Avem o săptămână de creștere de la 150 de cazuri în medie, la 265. Media ultimei săptămâni arată o dublare a numărului de cazuri față de media săptămânii anterioare. S-a stabilizat procentul cazurilor pozitive la 3%, zilnic, față de 1 – 1,5% cât aveam acum 3 – 4 săptămâni. Ne-am întors la o valoare mult mai importantă față de perioada de la sfârșitul stării de urgență. Să vedem dacă această creștere se stabilizează în jurul acestei valori”, a declarat Rafila, vineri, la Digi 24.
El a spus că lucrurile pot fi ținute sub control dacă se vor îmbolnăvi mai multe persoane tinere, fără alte afecțiuni, dar situația poate deveni îngrijorătoare dacă virusul va afecta mai multe persoane vârstnice.
  • „Important e ce facem acum, controlăm evoluția și intrăm pe pantă descendentă sau lucrurile vor evolua și numărul de cazuri va crește. Ne găsim în fața unei probleme de sănătate publică.
  • Este important să ne concentrăm să încurajăm oamenii să respecte măsurile de protecție care pot face diferența între o vară acceptabilă din punct de vedere al infectărilor și o vară agitată cu diverse probleme care pot apărea în focar sau intensificarea transmiterii comunitare.
  • Mulți sperau ca transmiterea să dispară vara, dar numărul de cazuri crește în țări cu temperaturi ridicate”, a adăugat Alexandru Rafila.
320 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 23.400. De asemenea, în ultima zi au fost înregistrate 11 decese. Numărul pacienților vindecați, de la începutul epidemiei în România, este de 16.555.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns