Alexandru Rafila a explicat în ce condiții se pot redeschide școlile, după 15 mai

clasa 2

Alexandru Rafila a explicat cum se pot redeschide școlile, după 15 mai, când se încheie starea de urgență în România. Tuturor elevilor și preșcolarilor ar putea să li se ia temperatura la intrarea în unitățile de învățământ.

CITEȘTE ȘI: Doi dintre cei 12 migranți care au fugit dintr-un centru de carantină din Timișoara au fost prinși

Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a afirmat, vineri seara, că reluarea cursurilor ar trebui să se facă gradual și e indicat să începă cu universitățile și liceele, el spunând că într-o clasă nu ar trebui să fie mai mult de 15 elevi.

„Opinia exprimată de mine și de alți colegi este ca acest lucru (reluarea cursurilor – n.red.) să se petreacă gradual: întâi cu universitățile și cu elevii de la liceu, pentru că ei pot respecta mai ușor aceste măsuri de prevenire.

Este mai simplu să lucrezi cu adulți sau adolescenți din clasele IX-XII. Programul unităților de învățământ trebuie regândit, astfel încât jumătate din efectivul claselor sau grupelor să fie prezent în același timp. Vorbim fie de un program alternativ, fie de prelungirea programului actual.”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Președintele SRM a adăugat că, pentru copiii foarte mici purtarea măștii va fi dificilă.

„Sunt mici, nu înțeleg, nu putem să ne gândim că acest lucru (purtarea măștii – n.red.) este ușor de realizat. Trebuie să vedem exemple în alte țări. Putem să vedem dacă aceste măsuri pot reprezenta o soluție.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *