Alexandrin Guţu, argint la „Zagreb Open”

Alexandrin Guţu, argint la "Zagreb Open"

Alexandrin Guţu, argint la „Zagreb Open”. Prima competiţie majoră din 2023 pentru luptătorii seniori a fost „Zagreb Open”. Turneul internaţional din capitala Croaţiei a strâns toată crema celui mai vechi sport olimpic.

Spre deosebire de ediţiile precedente, „Zagreb Open” a fost inclus în acest an în categoria UWW Ranking Series, devenind extrem de atractiv pentru luptătorii de pe toate continentele.

Concursul a început cu luptele libere şi s-a încheiat cu stilul lupte greco-romane. Prima zi la lupte greco-romane l-a scos pe saltea pe Alexandrin Guţu, sportiv din Republica Moldova care se pregăteşte în majoritatea timpului la Vila Heracle din comuna Ghiroda sub îndrumarea antrenorului Roman Zgardan.

Distribuit într-o categorie 77 de kilograme cu multe nume grele, acesta a reuşit să avanseze până în finală, unde a fost depăşit de mult mai experimentatul iranian Mohammadali Geraei. Scorul final a fost egal, 2-2. Învingătorul a fost stabilit folosindu-se criteriul departajării prin acţiunea punctată cel mai bine.

În drumul său spre finală, Alexandrin Guţu i-a eliminat, în ordine, pe Mikko Petteri Peltokangas (Finlanda), Paulius Galkinas (Lituania), Amin Yavar Kamyanine (Iran) şi Antonio Kamenjasevic (Croaţia). În colţul său a stat antrenorul Mihail Cucul.

CITEȘTE ȘI: Meci decisiv pentru calificarea în Final 4 – Alpe Adria Cup: Petricevic: „Dacă e nevoie să jucăm într-un picior, într-un picior vom juca”

La „Zagreb Open” a luptat şi Vitalie Eriomenco (categ. 63 kg), care se pregăteşte la rândul său la Vila Heracle din comuna Ghiroda. În calificări, el a fost învins cu 6-1 de iranianul Iman Hossein Khoon Mohammadi. La ediţia de anul trecut a competiţiei croate, Eriomenco a cucerit medalia de aur la categoria 60 de kilograme.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *