Alertă meteo! Furtuni şi ploi torenţiale în vestul ţării

Meteorologii au emis, în urmă cu foarte puţin timp, o alertă de vreme severă, valabilă pentru mai multe zone din vestul ţării.

Va ploua torenţial şi vor cădea cantități de apă care vor atinge local 15…20 l/mp. De asemenea, este posibil să cadă şi grindină de mici dimensiuni.

Precipitaţiile vor fi însoţite de rafale puternice.

De asemenea, în zona de nord a ţării, de duminică noapte, un val polar va duce la scăderea temperaturilor chiar şi până la 13-15 grade. De miercuri, răcirea se va simţi şi în celelalte regiuni ale ţării.

„Cumva, per total-ţară, temperaturile vor fi duminică normale pentru această perioadă, însă, de duminică noapte, un front polar va pătrunde prin nord-vestul ţării, astfel că de duminică spre luni, în Maramureş, în Crişana, Transilvania, Banat şi în nordul Moldovei vom avea vânt intens, de 60-70 de km pe oră şi vom avea şi ploi.

Luni, va continua răcirea în vest, în nord şi în centru, însă pe sud şi sud-est avem o uşoară pulsaţie caldă, astfel că aici temperaturile vor fi mai ridicate, iar în Bucureşti vom avea 27-28 de grade”, explică in metorolog ANM.

0 Comments

No Comment.