Alertă meteo! Cod galben de ploi torențiale, valabil în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și Moldova

meteo 34

Avertizare meteo emisă de ANM. Vremea se strică în mai multe zone din țară, unde sunt așteptate ploi puternice. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de ploi torențiale, valabil miercuri, între orele 10.00 și 23.00, la munte, în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și local în Moldova, conform Mediafax.

„În intervalul menționat, la munte, în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și local în Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină”, conform ANM.

n intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis o informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă de miercuri, la ora 23.00, până vineri, la ora 10.00.

„În intervalul menționat, în centrul teritoriului, apoi și în sud-vest, la deal și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp”, conform ANM.

Până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată îndeosebi în jumătatea de vest a țării, la deal și la munte.

 

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns