Alertă maximă! Debite de apă în creştere în spațiul hidrografic Banat

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) a făcut cunoscută situaţia hidrologică a cursurilor de apă aflate în bazinele Timiș și Bega, care până azi, 1 mai 2019, la ora 18.00 se află sub atenţionare hidrologică de cod portocaliu, ceea ce înseamnă creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu depăşiri ale cotelor de inundație, conform avertizării hidrologice INHGA.

La această oră, cele mai importante depășiri ale cotelor de apărare se înregistrează pe râul Sașa, afluent al râului Bega, la stația hidrometrică (s.h.) Poieni, unde cota este de 112 cm (CP + 12 cm), pe râul Nădag, afluent al Timișului, la s.h. Nădrag, unde cota este de 14 cm (CI +14 cm) și pe râul Bistra, afluent al Timișului, la s.h. Obreja, unde cota este de 226 cm (F II + 76 cm), pe râul Sebeș, afluent al Timișului, la s.h.Turnu Ruieni unde cota este 334 (CI +14 cm), pe râul Rusca, afluent al Bistrei, la s.h. Voislova 238 (CI + 38 cm).

Se mai înregistrează depășiri ale cotelor de atenție pe râurile Bega și afluenții săi Gladna și Hăuzeasca din județul Timiș și pe afluenții Timișului din județul Caraș-Severin: Goleț, Bistra. De asemenea, afluentul Bârzavei din județul Caraș-Severin, Valea Mare, are cota de atenție depășită.

Pe râurile amintite, la această oră tendința este de creștere, cu excepția râului Goleț care stagnează și râul Hăuzeasca care este în scădere.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă iar formaţiile de lucru, cât şi formaţia de intervenţie, sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune. Vă vom ţine la curent cu modificările ulterioare ale situaţiei.

Observații:

zona îndiguită – atingerea Fazelor de apărare (FI, FII, FIII)
zona neîndiguită – atingerea Cotelor de apărare (CA, CI, CP)

F I = CA= cod galben;

FII = CI = cod portocaliu;

F III = CP = cod roșu

Sursa: ABAB

Foto: expressdebanat.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns